7. des
BARENTSPAPPA: Til debatten under litteraturfestivalen kommer Thorvald Stoltenberg. (Foto: athenas.no).
 
Grensedebatt under litteraturfestivalen
«Utfordringer i grensesamarbeid: Hvordan påvirker dagens politiske klima vårt samarbeid med Russland?» er tittelen på debatten som arrangeres under litteraturfestivalen i slutten av uka.

Publisert: 15.nov.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

 

Debatten går av stabelen på Samfundshuset torsdag ettermiddag og vil omhandle livet ved grensen og hvordan dagens politiske klima påvirker det tradisjonelle grensesamarbeidet.

Stoltenberg

Grensedebatten blir ledet av Erik Wold, en av Norges mest erfarne journalister og programledere kjent for blant annet å ha ledet Debatten på NRK1. Innledningsvis vil han samtale med Barentssamarbeidets gudfar, Thorvald Stoltenberg. I sin tid som utenriksminister tok Stoltenberg initiativ til Barentssamarbeidet. Barentssamarbeidet skulle styrke grenseoverskridende kontakt og problemløsning, og fremme bærekraftig utvikling i Barentsregionen.

Fra Russland kommer historiker, journalist og forfatter Dmitrij Jermolajev som vil holde en kort innledning. Jermolajev har blitt tildelt litteratur- og kulturpriser som programleder for temaer relatert til det nordiske grenseområdet og grensefortellinger fra flere land.

Variert

I paneldebatten deltar også Sør-Varanger-ordfører Rune Rafaelsen, internasjonal rådgiver i Nikel, Tatiana Bazanova, Kåre Tannvik (Kirkenes Snøhotell og Stopp dødsskyene), og kommunikasjonsleder i Barentssekretariatet, Anja Kristine Salo.

- Vi er spesielt glade for at Thorvald Stoltenberg tar turen til Kirkenes for å delta, og sammensetningen av debattdeltakerne er variert. Vi ser fram til en spennende og læringsrik debatt om naboskapet til Russland og grensesamarbeid i en tid hvor storpolitikken har tilspisset seg, sier Sunniva Knutsen i Finnmark fylkeskommune, festivalkoordinator for Finnmark internasjonale litteraturfestival.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no