7. des
GODSTEMNING: Både unge og gamle fra Sør-Varanger flokket seg rundt programlederne Anne Rimmen og Kåre Magnus Bergh.
 
Grensefokus på sommerbåten
Da «Sommeråpent» besøkte Kirkenes, var det grensa til Russland de så mest mot.

Publisert: 20.jul.2013 23:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Med overskyet og ikke altfor kaldt vær lørdag kveld, lå forholdene til rette for en god folkemengde til NRKs «Sommeråpent»-sending fra Kirkenes. Og folket i Sør-Varanger stilte opp så det holdt. Over hundre unge, voksne og gamle stimlet seg sammen på hurtigrutekaia, der NRKs sommerprogramledere hadde stilt seg opp både på kaia og oppe på skipets dekk.
Det var grensa til Russland som var den store stjernen under programmet. NRK hadde hentet inn NRKs Russland-korrespondent Hans Wilhelm Steinfeldt for å snakke om forskjellene mellom Norge og Russland, og russeren Luba Kuzovnikova snakket om sin tid i Kirkenes, deriblant som en del av Pikene på Broen.

Dobbel bursdag

Garnison Sør-Varanger fikk også en del oppmerksomhet, med et eget lite innslag om sporhunden Ekko, og om grensepatruljene. Siden det var kronprins Håkons fødselsdag, stilte en hel tropp seg opp for å synge bursdagssang - men ikke før et bursdagsbarn i troppen hadde fått oppmerksomhet.

Savnet Sør-Varanger-perspektiv

Det var skikkelig godstemning på kaia, men det var en del som syntes at man kunne ha hatt flere gjester fra selve Sør-Varanger. Ingen av de som ble intervjuet snakket om historien til selve Sør-Varanger, og blant annet Ruben Holmgren mente det var synd.
- Det finnes mange her med lokalkunnskap, sier han. Han mente likevel at det var knall at de fikk Hans Wilhelm Steinfeldt med i programmet, siden grensehistorien absolutt er interessant i seg selv.
Les mer om publikumsreaksjonene og de mange som møtte opp i tirsdagens nummer av Sør-Varanger Avis.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no