9. des
INSPIRERT: Elevene Vilde Støpamo Lysfjord, Silja Jerijærvi Sivertsen og Julie Labahå Sigridnes følte de fikk en del ut av besøket. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Grenseløst i Bjørnevatn
Leger Uten Grenser inspirerte skoleungdom.

Publisert: 01.okt.2014 10:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

I prosjektet «Glemte kriser» skal ungdomsskoleelever rundt om i landet jobbe med å få fokus på humanitære kriser i verden som ellers ikke får så mye oppmerksomhet.

I den forbindelse fikk Bjørnevatn skole besøk av feltarbeider John Ingram fra Leger Uten Grenser mandag. Der fortalte han om feltarbeidet sitt i Sudan og i India, og han satte elevene i tiende klasse på sporet av noen mulige tema.

- Vi trodde det skulle være kjedelig, men det var faktisk spennende. Vi fikk se hvordan situasjonen er rundt om i verden, og får følelsen av hvor godt vi egentlig har det, kommenterte elev Julie Labahå Sigridnes etterpå.

- Vi fikk også vite om sykdommer vi ikke visste om fra før av, legger klassevenninne Silja Jerijærvi Sivertsen til.

Ingram er selv ikke lege, men jobber med logistikk og administrasjon. Det betyr imidlertid ikke at han sitter på kontoret: Han er like mye ute som legene selv. Og nå er han glad for å ha møtt engasjerte ungdommer og lærere.

- Jeg tror de nå vet mer om hvordan de finner informasjon, og at de setter et litt mer kritisk blikk på det som kommer ut i aviser og på TV, sier Ingram.

Det kommer godt med, for prosjektet dreier seg tross alt om å finne ut om det som ikke skrives så mye om.

Leger Uten Grenser har et godt forhold til media, skal man spørre Ingram.

- Media er en del av nøkkelen til å få spredt informasjon fra Leger Uten Grenser, sier han.

Tirsdag dro John Ingram videre til Tana Bru. Han har ikke hatt noen lengre reiser siden han kom tilbake fra forrige økt i utlandet i 2013.

- Jeg har en liten pause i feltarbeidet, men håper jeg kommer meg ut igjen snart, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no