5. des
ALVORLIG: Politiet ser meget alvorlig på grenseoverskridelsen, sier politimester Ellen Katrine Hætta ved Øst-Finnmark politidistrikt.
 
Grenseoverskridelse i Grense Jakobselv
En mann ble litt før klokken ti fredag formiddag pågrepet etter å ha tatt seg over grensen mellom Russland og Norge ved Grense Jakobselv.

Publisert: 13.nov.2015 15:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Grensevakten pågrep mannen på vegne av politiet.

- Vi ser meget alvorlig på denne grenseoverskridelsen, sier politimester Ellen Katrine Hætta ved Østfinnmark politidistrikt ifølge en pressemelding fra politiet.

Mannens identitet, og opprinnelsesland, er foreløpig ikke bekreftet. Mannen passerte grensen over terrenget. Han ble pågrepet uten dramatikk, og sitter nå i arrest. Spor i snøen tyder foreløpig på at mannen var alene. Politiet etterforsker saken på vanlig måte og hva som nå skjer med siktede, vil etterforskningen vise.

- Russisk grensevakt har etter min erfaring god kontroll på sin side av grensen. Denne hendelsen kan tyde på at presset mot grensen er blitt større den siste tiden, sier politimesteren.

Det er ikke ønskelig at man forsøker å krysse grensen, da dette er forbundet med stor fare med tanke på liv og helse, ikke minst faren for forfrysninger.

- Det er grensevakten som overvåker grensen på vegne av politiet, og politimesteren er svært fornøyd med at grensevakten har avdekket denne overskridelsen og pågrepet den siktede. Grensevakten har håndtert dette på en meget god måte, sier politimester Hætta.

Pressevakt Torgny Alstad ved Øst-Finnmark politidistrikt sier at politiet ikke vil kommentere grenseoverskridelsen utover pressemeldingen som ble sendt ut fredag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no