15. okt
GRUNNSTEIN: Stabssjef Arne Opperud ved Hærstaben la ned grunnsteinen til den nye grensestasjonen ved Ulveskaret i Jarfjord.
 
Grunnsteinen lagt i Jarfjord
– Dette blir et signalbygg for Jarfjord, sa ordfører Cecilie Hansen. – Meget viktig infrastruktur, sa stabssjef Arne Opperud fra Hærstaben, som la ned grunnsteinen på tirsdag.

Publisert: 18.nov.2014 15:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Samme dag som Pasvik grensestasjon stod ferdig, skrev Forsvarsbygg kontrakt om byggingen av den andre, og den bygges nå i Jarfjord. Den blir likedan som den første, men med små forbedringer ut fra erfaringer med det første bygget. Tirsdag ble grunnsteinen lagt ned på tomta ved Ulveskaret i Jarfjord. Veldig passende, mener nok noen, ettersom ulven er garnisonens symbol.

Fremtidsrettet

Forsvarsbygg hadde invitert stabssjef Arne Opperud fra Hærstaben til å foreta grunnsteinsnedleggelsen, og han sa i sin tale at i tillegg til å løse oppdraget på grensa nå, må hæren også fornye seg og være relevante i fremtiden.
– Dagens grunnsteinnedlegging demonstrerer tydelig vår evne og vilje til å tilpasse oss endrede rammefaktorer som trusler, teknologi og endringene i det samfunnet vi er en del av, sa Opperud.

Trygt og godt

– Sør-Varanger skal være en god kommune å bo i, men også en trygg kommune, sa ordfører Cecilie Hansen. Hun la vekt på at Sør-Varanger faktisk er en forsvarskommune, selv om vi kanskje ikke legger så veldig merke til det.

– Jeg er glad for Forsvarets tilstedeværelse som er med å gjøre dette til en trygg kommune, og jeg er glad for at de investerer og utvikler i Sør-Varanger. Det er også en viktig kompetansearbeidsplass, og Forsvaret er en viktig ambassadør for kommunen til de mange som kommer hit i førstegangstjeneste, sa Hansen.

Hun la til at grensestasjonen i Svanvik har blitt veldig flott, og at dette ville komme til å bli et signaturbygg for Jarjord.

Grensestasjonen skal stå ferdig våren 2016

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no