10. des
 
Gruvebud i løpet av neste uke
– Gruva er en stor forekomst med stor verdi. Vi vurderer seriøst å legge inn et bud, sier administrerende direktør i LNS, Frode Nilsen.

Publisert: 15.jan.2016 13:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Nilsen kaller det for ulvetider i bransjen når malmprisene er så lave som de er.
– Men vi tror gruva vil bli drivverdig i framtida, sier han.

– Stor verdi

Frode Nilsen i selskapet Leonard Nilsen & sønner (LNS) har tidligere vært nevnt som en interessent i forbindelse med salg av Sydvaranger Gruve, men sier nå at de vil bestemme seg i løpet av en uke.
– Når malmprisen har falt fra 185 til 37 dollar per tonn i løpet av to år, sier det seg selv at det er ulvetider i bransjen. Men gruva er en stor forekomst med en stor verdi som kan bli drivverdig i framtida, sier Nilsen.

Underjordsdrift

Men selv om han bekrefter at LNS er en potensiell budgiver, sier han at det er mange forbehold, det er mye som må vurderes.
– Vi må se på både opprydningskostnader og det er uavklarte spørsmål i forhold til eiendomsskatt, det er mange momenter som spiller en rolle. I løpet av en uke tror jeg vi skal ha dette klart, sier han.
Selskapet eier fra før jernmalmgruva Rana Gruber i Mo i Rana og ser på Sydvaranger Gruve som en mulighet til å utvide virksomheten. Hvis de kjøper gruva, er det i hovedsak for å drive underjordsdrift.
– Underjordsdrift vil bli hovedvirksomhet. Dagbruddet ser vi bare på som et supplement, sier han.

Ukjent budgiver

Bostyrer Leif Petter Madsen sier han er optimist i forhold til å få en konklusjon i løpet av januar. Han sier at han tror LNS vil komme med et bud i løpet av uka, og at det også er en annen interessent som har kommet med et såkalt indikativt bud.
– Det betyr et bud med en del forbehold, det er ganske mye det skal finnes løsninger på i forhold til å overta gruva, sier Madsen.
Han vil foreløpig ikke si hvem den andre interessenten er.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no