20. okt
 
Gunstig vindretning hindret spredning av Intersport-brannen
Patronsmell hindret brannvesenet i å ta seg inn i bygget, men i løpet av kvelden fikk de god kontroll på brannen.

Publisert: 16.jun.2018 11:28
Oppdatert: 16.jun.2018 22:45

Nødetatene ble varslet om brannen i det 850 kvadratmeter store butikklokalet klokken 21.20 fredag kveld. Da brannvesenet få minutter senere nærmet seg stedet, veltet tjukk røyk utover boligområdene i nærheten, og syntes fra lang avstand i horisonten. 

Vinden blåste nord-nordøstover på stedet.

- Det var veldig gunstig for de andre industribyggene i nærheten, så det var ikke spesielt stor fare for at brannen skulle spre seg, forteller utrykningsleder Ruben Jenssen i Sør-Varanger brannvesen lørdag formiddag.

Masse smell

Enden av bygget som huser Jernia, Pizzabakeren og treningskjeden Evo, ligger et par titalls meter fra Intersport-bygget. Vinden var mer ugunstig for boligene på den andre siden av Hessengveien. De måtte evakueres over natta på grunn av røyken, men sto ikke i fare, ifølge brannvesenet.

- Bygget var godt overtent allerede da vi kom dit, og er å regne som totalskadd. På grunn av all ammunisjonen som gikk av inne i bygget, måtte vi vente en times tid før vi turte å sende folk inn. Men da vi først kom oss inn, fikk vi raskt rimelig god kontroll på slukkingen, forteller Jenssen.

Rundt klokka 3 ble arbeidet avsluttet for på branntomta for natta.

Alle deler av bygget ble berørt av brannen. Sivilforsvaret opprettet et sjekkpunkt for helsesjekk utenfor Hesseng flerbrukssenter. Ingen måtte imidlertid ha noen ytterligere legebehandling som følge av røykinntak, ifølge politiet.

Årsaken ukjent

Operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt sier de i helga er i gang med vitneavhør og annen taktisk etterforskning. Åstedsundersøkelsen tar de trolig fatt på mandag.

- Foreløpig kan vi ikke si noe om årsaken til brannen, sier han.

På kvelden 17. april i år tok det fyr i Sportshjørne (MX Sport) i Kirkenes sentrum. Etter SVAs opplysninger skal den ha blitt antent av et elsykkel-batteri som sto til lading.

SVA fikk ved brannstedet fredag kveld opplyst fra en av de ansatte på Intersport at de ikke har slike ting til lading etter åpningstid.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Utrykningsleder Ruben Jenssen, her avbildet tidligere i 2018.

Foto: Yngve Grønvik

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no