12. nov
SALONG: Frisørelevene på Kirkenes videregående skole har egen salong. Her er frisørelevene Karianne Koi og Layli Polat i forberedelsene til hårshowet på utdannings- og næringslivseminaret på skolen i februar i år.
 
Håp om å beholde frisør- og billinje
Mandag skal fylkespolitikerne bestemme videregående-linjene neste år. Det ser bra ut for Kirkenes.

Publisert: 21.nov.2014 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Fylkesrådmannen foreslår færre klasser i videregående skoler i Finnmark neste skoleår. Totalt tre og en halv klasse skal bort, fordelt på skolene. Men i fylkesrådmannens forslag kommer Kirkenes godt ut.
Mandag er det opp til fylkespolitikerne i Hovedutvalg for Kompetanse om de godtar det.
Kirkenes videregående skole mister én klasseressurs i VG2 Helsefagarbeider, som dermed sitter igjen med mulighet for halvparten så mange elever som i år.
Men ellers kommer skolen ut i pluss: Det foreslås en halv ekstra ressurs i VG2 Bilskade/lakk/karosseri, og en klasseressurs hver til VG2 og VG3 i International Baccalaureate-linja, som ikke har hatt noen slik støtte dette året.

Tas fra Alta

Rektor Trond Hansen er fornøyd med forslaget. Han er spesielt glad for økningen i VG2 Bilskade/lakk/karosseri, og at de ikke mister VG2 Frisør. De to klassene tas nemlig vekk fra Alta i samme forslag.

– Tanken er å samle dem på ett sted i fylket, sier Hansen.

Han påpeker at de har gjort mange investeringer i Kirkenes, både med å innhente pedagogisk kompetanse, og å sette opp utstyr, bilverksted og frisørsalong på skolen.
I Alta er bilskadelinja og frisørlinja i samarbeid med næringslivet. Det vil si at en merkbar del av undervisningen gjøres ute hos bedrifter, heller enn på skolen.
Kirkenes-rektoren tror det kan ha vært en av årsakene til at Kirkenes foreslås videreført.

– Jeg tror ikke man får den samme pedagogiske oppfølgingen i en bedrift som på skolen. Det fungerer, og vi har en slik løsning selv på klima/energi/miljø-linjen. Men jeg er ganske sikker på at det også der ville fungert bedre om vi fikk gjort det på skolen, sier han.

Ikke fullfinansiert

Kirkenes-rektor Hansen er også glad for at det ser ut til at de får ressurser til International Baccalaureate-klassene, selv om det ikke er fullfinansiering.

– IB koster mer enn to klasseressurser, så vi må ta en god del av kostnadene selv. Men det er en forbedring fra sist år, da vi har måttet ta alt på egen kappe, sier Kirkenes-rektoren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no