21. okt
SKJERPET: Wenche Dervola håper å få igjen lysestaken til Grense Jakobselv. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Håper å finne igjen kirkesølvet
Det er fremdeles ingen spor etter lysestaken som ble stjålet i Grensen. Nå er rutinene skjerpet inn.

Publisert: 06.mai.2014 16:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

- Politiet henla saken, men lysestaken er ettersøkt, så vi har forhåpninger om å finne den igjen, sier kirkeverge Wenche Dervola.

Verdifull lysestake

Det var da man skulle stenge kapellet forrige vinter at man oppdaget at lysestaken var forsvunnet. I tillegg hadde noen forsøkt å bryte opp en gaveboks der besøkende kan legge igjen penger til kirka. Kirketjener, Anna Lankinen gikk ut i Sør-Varanger Avis med saken i begynnelsen av januar, i håp om at kanskje noen av avisas lesere kunne hatt tips i saken, men i følge kirkeverge Wenche Dervola har det ikke vært noen framgang i saken. Lysestaken som ble stjålet, antas å være fra 40-tallet og er verdifull.

Ikke alene

Tyveriet har nå ført til at man har sett seg nødt til å stramme inn på bruken av kapellet. Dette betyr i praksis at man ikke kan dra inn og se alene.

- Tidligere kunne man låne nøkkel på grensestasjonen for å gå inn å se i kapellet. Dette er det ikke mulighet til nå lenger, forteller hun. Dersom privatpersoner vil ta kapellet i øyesyn, må man nå ta kontakt med Menighetskontoret for avtale og noen derfra må bli med inn. Politistasjonssjef, Hans Møllebakken karakteriserte saken som vanskelig da avisa snakket med han i januar.

- Ja, dette har skjedd i løpet av sommeren, og med den turistfarten som er der oppe, er dette en vanskelig sak å løse, sa han, men la til at det burde være mulig å spore den opp dersom den skulle dukke opp i sammenheng med et beslag eller salg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no