13. nov
HÅPER: Lill Karikoski og Clas Andersen håper det kommer inn bidrag slik at ungene som skal feire julekvelden på Kafé Kom Inn også får gaver under juletreet. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Håper også å få julegaver til barn
En kommer med strikka votter og en annen med sjokolade og julekaker.

Publisert: 16.des.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Mange vil hjelpe Kafé Kom Inn:

Og det er bare i løpet av et kvarter SVA er innom kaféen tirsdag formiddag.

- Kanskje vil folk hjelpe, men de vet ikke hvordan. Da går det jo an å gå inn og spørre, eller henge en pose på døra, sier en av giverne som syns det er fint å kunne hjelpe direkte i nærmiljøet. Forskjells-Norge lever i beste velgående. Noen lever i en voldsom overflod, særlig rundt juletider, andre har lite.

- Og en kan da i hvert fall forsøke å hjelpe litt, særlig ungene.

Ikke før kvinnen er ute av døra kommer en ny inn. Hun bærer på fat fylt med julekaker, i tillegg er flere kakesorter pent fordelt i poser, her kommer det digre sjokoladeplater og peanøtter.

Blomstrende giverglede

- Vi er helt overveldet over hjelpen, sier de frivillige på kaféen.

Clas Andersen har levd på gata i 14 år, og har også da fått kjenne på at nordmenns giverglede særlig blomstrer rundt juletider.

En annen av de frivillige forteller at jevnt over er folk veldig imøtekommende når det kommer til å hjelpe.

- I løpet av de siste årene har jeg bare fått nei et par ganger når jeg har gått rundt og spurt om sponsing, forteller hun.

Julenisse på plass

Allerede før påmeldingsfristen har gått ut har 15 voksne meldt seg på julefeiringen på Kafé Kom Inn. I tillegg kommer opp mot ti barn.

Kaféen har fått flere tidlige julegaver ved at Rustjenesten sannsynligvis ikke blir lagt ned, i tillegg er det kommunale tilskuddet - endelig - sikret.

- Og utrolig nok fikk vi også julemiddagen i gave. Scandic meldte seg uten en gang å ha blitt spurt. Det er egentlig utrolig hvor mye folk bryr seg. Vi har hatt folk som har tilbydt seg å bake julekaker, og vi hadde bare en julegardin. Men da var det en som kjøpte nye til oss, forteller de.

Julenissen er også på plass, men det som mangler for at julekvelden skal bli komplett er gaver til barna. De er mellom fire og 12 år, både jenter og gutter.

Kafé Kom Inn kan gi nærmere informasjon om alder dersom noen vil bidra.

- For det er særlig for ungene at forskjellene blir veldig tydelig i jula. Noen unger virker det jo som om kan velge fra øverste hylle, mens andre har foreldre som lever på trygd eller ikke har god inntekt. Da begrenser det seg selvsagt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no