12. des
SYKKELVINNERE: Kjerstin Møllebakken (til venstre) og Lasse Stegavik (til høyre) kunne levere sykler og sparkesykler til Lena Karita Grønberg, Odd Kristiansen og Preben Hagen Olsen.
 
Håper på «Aktiv til jobb»-dobling
Kjerstin Møllebakken håper på dobbelt så mange som sykler og går til jobb neste år. Noen av årets deltakere fikk sykler - og sparkesykler - for innsatsen.

Publisert: 04.okt.2013 14:51
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Lena Karita Grønberg i tjenesten for funksjonshemmede i Bjørnevatn, og Preben Hagen Olsen på skolen ble vinnerne av årets siste Aktiv Til Jobben-trekning.
Prosjektet har foregått i vår, sommer og høst, og går ut på å få flest mulig kommunalt ansatte til å komme seg til jobben på egen maskin. Det vil si ved å gå, sykle eller andre metoder utenom bil- og motorsykkelkjøring, minst to-tre ganger i uka.
Grønberg og Olsen fikk hver sin sykkel for innsatsen, og det skal inspirere til videre deltakelse. Og kanskje litt sykling også på vinteren. Man kan nemlig bruke piggdekk.
– Så hvor mye sykling blir det til jobb fremover?
– Det blir nok det samme som nå: Hver dag, mener Olsen.

Håper på fordobling

Neste år håper arrangørene, som inkluderer Frisklivssentralen og kommunen selv, på flere deltakere.
– Det var omtrent 350 deltakere i år, av en kommunal arbeidsstokk på i overkant av 800. Til det første året å være er det bra, men til neste år må vi doble, mener Kjerstin Møllebakken i Frisklivssentralen.
Hun ser ikke bort fra at man da kanskje får private bedrifter med på ordningen.
– Premiene er jo et spleiselag med det private næringslivet, sier hun.

Eneste menn

I tillegg til sykkelutdelingen, var det to kommunale enheter som fikk egen sparkesykkel. Lærerstaben og økonomisk avdeling får mulighet til å bruke sparkesykkel på kortere turer.
Grunnen til at de får det, er at dette var de eneste to enhetene som hadde påmeldt menn i denne omgangen.
– Det er adskillig færre menn som er med på «Aktiv Til Jobben», selv når man ser på prosenttallet ansatte som er menn, sier Møllebakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no