18. nov
FORNØYDE: Nina Danielsen veiver gledelig med Høyre sitt flagg under valgvaken på Scandic hotell i kirkenes. - Det ser bra ut, sier hun.
Foto: Lina Winge
 
Håper på en femte representant
Da de første valgresultatene fra forhåndstemmer ble sluppet, la det seg en bekreftende stillhet over Høyres valgvake.

Publisert: 09.sep.2019 22:23
Oppdatert: 09.sep.2019 23:15

– Vi holder stand fra forrige gang – dette ser bra ut, sa en fornøyd Nina Danielsen. Ordførerkandidaten for Høyre i Sør-Varanger, Eilif Johannesen var fordypet i telefonens tall, som viste ikke bare et stødig 13,4 prosent for Høyre:

– Det er formidabelt at Ap ligger på 33 prosent, sier han, og informerer om at av cirka 5 000 stemmer var disse prosentene basert på rundt 1 800 opptalte.

– Det er fortsatt rundt 3 200 stemmer igjen som kommer til å gi utslag, men det ser lovende ut, sier ordførerkandidaten som sier seg fornøyd om de får en femte representant.

– Kom tilbake rundt kl. 22 så skal du få se jubel, sier han.

Da 84 prosent av stemmene var telt opp en time senere, viste tallene at Høyre hadde krøpet opp på 15,7 prosent og Arbeiderpartiet opp til 38 prosent. Høyre hadde da fremdeles fire plasser i kommunestyret. 

Hesseng var den kretsen som fremdeles ikke var telt opp. I selve Kirkenes har Ap 42 prosent av stemmene, Høyre er nummer to med 18,3 prosent og Sp på tredjeplass med 13,7 prosent av stemmene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no