24. okt
KLARE: May-Torild Karikoski deler ut kasser til ivrige fugleobservatører. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
Håper på fjærkledd besøk
Med ti nye fuglekasser håper elevene på Fossheim skole på mye besøk.

Publisert: 18.mai.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Byline Overstrek:Martin Gramnæs

- Jeg håper det kommer dompap, rødstrupe og kjøttmeis på besøk i min kasse, sier Nina Emilie Hansen. Hun har nettopp fått sin fuglekasse fra May-Torild Karikoski og skrevet navnet sitt på den.

Ut på tur

Ideen kommer fra Karikoski som er leder av Neiden helselag. - Og veldig fugleinteressert. Anledningen er Friluftslivets år. Denne dagen er det attpåtil Barnas dag.

- Jeg har ti kasser selv hjemme som jeg røkter, så det er artig å lære ungene om dette, forteller hun. Det er Nasjonalforeningen for folkehelsen som har bidratt med midler til dette. Det må du få med, legger hun til.

Følge med

Det er i friluftsområdet Stormælen, ikke langt fra finskegrensa, fuglene nå kan velge og vrake i forskjellige krypinn

Kassene henges opp langs stien som går gjennom det fine området. Akkurat i passe gålengde. Noen av elevene vet mer om forskjellige fugletyper enn andre. Men når en etter en kasse kommer opp, vekkes også entusiasmen. Hver elev har nå ansvar for sin kasse. Denne skal de nå følge med gjennom sommeren, og holde fin og ryddig til gjestene som kommer på besøk. Også lærerne synes dette er et flott tiltak.

- Det er veldig bra at elevene kommer seg ut, og artig at de kan lære om forskjellige fugler, forteller Hallgeir Fredriksen som legger til at de tidligere hadde fast uteskole.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no