21. okt
ÅPNER: Dagfinn Gjerde håper også ungdom fra Sandnes og Bjørnevatn finner veien til Basen i Kirkenes mens Bjørnevatn-klubben er stengt. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Håper på flere Basen-dager
Ungdomsklubben i Bjørnevatn må vente på ekstra bevilgninger fra politikerne. Basen stiller opp med en ekstra dag for å veie opp nå når ungdomsklubbsesongen starter, men lengter etter full uke.

Publisert: 28.aug.2013 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Fredag åpner Basen igjen. Da hiver ungdomsklubben i Kirkenes seg i gang med tre åpningsdager i uka. Budsjettkuttene ved årsskiftet gjorde opprinnelig at Basen bare fikk to dager i uka. Men så ble det klart at Bjørnevatn-ungdomsklubb ikke kunne åpne helt ennå.

- Før sommeren var det én dag i Bjørnevatn og to i byen, forteller Basen-leder Dagfinn Gjerde. Men for at Bjørnevatn-klubben skal kunne holdes åpen, må bygget oppgraderes. Da det ble dyrere enn ventet, må klubben vente på ekstra tilskudd.

- Nå venter vi på penger fra kommunestyret, sier Gjerde.

Og mens Bjørnevatn må vente på penger, betyr det en ekstra dag som Basen kan holde åpen.

Lengter etter helukes

Dagfinn Gjerde lengter tilbake til da de kunne holde åpent hele uka.

- Det ville vært det optimale, og det er viktig for et vankested. Men i likhet med mange kommuner har politikerne her måttet skjære og spare. Tre dager er det vi klarer med de nåværende økonomiske rammene. Jeg håper at vi kan greie mer på sikt, sier han.

Bussende ungdom

Gjerde håper og tror at Basen skal kunne være et sted også for ungdom utenfor selve Kirkenes. Det skal være gunstige busspriser for ungdom for tiden, og busstidene sammenfaller bra med åpningstidene til klubben i Kirkenes.

Basen skal holde åpent onsdag, torsdag og fredag foreløpig. Fredagene er viktige for Gjerde.

- Den dagen er det rusfritt tilbud for ungdom som er i byen. Klubben er for folk fra 13 til 18 år, så virksomheten inkluderer elever på videregående, sier han.

Men først og fremst satser han på at Basen skal være et sted der ungdom kan komme og henge.

- Vi skal ha døra åpen, og vi har internett, kafé, bordtennis og biljard, sier Gjerde.

- Etter hvert kan vi finne på noen spennende ting. Vi satser på Ungdommens Kulturmønstring og andre arrangement, og fortsetter med åpen hall. Ungdomsrådet, som har møtene sine her, skal også opp og gå, legger han til.

Ungdomsklubben i Bugøynes hadde god suksess med å ha åpent to dager i uka i løpet av sommeren, ifølge klubbarbeider Irene Linangi. Men nå som høsten er i gang, ser de seg nødt til å gå tilbake til én dag. Dermed vil det bli ungdomsklubb på Bugøynes hver mandag.

- Det blir litt færre aktiviteter, siden vi har litt mindre tid på klubben, sier Linangi. Hun er selv spent på hvordan besøket blir, siden de har nye grupper som kommer inn samtidig som en del har flyttet.

Linangi har valgt mandagen som åpningsdag fordi de ikke vil at det skal krasje med andre arrangement i bygda. Fra før av har klubben vært åpen mandager og torsdager.

- Dette samfunnet er så lite, at alt har vært arrangert slik at det ikke kolliderte med klubben. Om vi skulle ha flyttet på klubbdagen, måtte andre arrangement også ha flyttet på seg. Det ønsket vi ikke, sier hun.

Denne uka starter en egen kampanje for borteboer-elever i Sør-Varanger. Anna S. Pedersen, sosialrådgiver ved Kirkenes videregående skole, kaller det en kickoff.

- Jeg og Dagfinn Gjerde ønsker å få til et tilbud for borteboerelever, så vi kan vise hva Kirkenes kan tilby, sier Pedersen.

Diverse arrangement og tilbud rundt om i kommunen er lagt opp slik at de tilflyttede elevene skal kunne bli kjent med hverandre og fastboende ungdommer. For eksempel serverer ungdomsklubben Basen gratis pizza på fredag. I tillegg blir det tilbud på blant annet kinopopcorn, bowling, og etter hvert bassengtilgang.

- Vi har også satt opp vaffelkafé på kantina på den videregående skolen hver tirsdagskveld. Det dreier seg om å bli kjent med folk og finne noen å henge med, sier Pedersen. Også folk som ikke bor på hybel er velkomne der.

Etter hvert håper Pedersen på et samarbeid i forbindelse med den kommende Grenseløsfestivalen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no