21. okt
SUKSESS: Maila (2) vil gjerne ha ei pent brukt dukkepotte fra bordet til Erle Nergaard og Maren Sannes. De har nettopp solgt masse perlehjerter til inntekt for suppekjøkken i Russland. (Alle foto: Yngve Grønvik)
 
Håper på månedlig messe
- Vi håper at dette skal bli ei månedlig messe, sier niendeklassingen Marius Hjelm Mortensen.

Publisert: 03.des.2014 11:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Ungdomsskoleelevene har Produksjon av varer og tjenester som valgfag i niende klasse.

- Så vi bestemte oss for å prøve å lage dette brukt-, antikvitets- og håndverksmarkedet som ei messe med kafe. Inntektene går til klassetur til Berlin, og vi vil prøve å arrangere det en gang i måneden framover, forteller Mortensen.

Sosialt

I større byer, som for eksempel i Oslo, er det ikke uvanlig med slike sosiale treffpunkter der man kan selge varer og møte andre, og det har vært inspirasjonskilden til dette markedet i gymsalen til Kirkenes skole.

- Her kan man egentlig selge hva som helst, og skolen er jo et signalbygg, det ber jo om å bli tatt i bruk, så hva er vel bedre enn dette, sier lærer Runar Nergaard.

Han synes det er artig at elevene har tatt tak i dette, og at folk har meldt seg på. Samtidig lærer ungene ungt entreprenørskap, noe de vil bli kjent med hvis de går videregående skole også.

Gjenbruk

Noen solgte fra overfylte klesskap, andre solgte sine egne bilder, mens noen benyttet anledningen til å få ryddet litt i loft, garasje eller bod. Utvalget var det ingenting å si på, enten det var skøyter, bøker eller nips man var ute etter.

- Jeg fant disse to tegneseriebøkene på nabobordet, forteller Karen Elise Aasen og viser fram to innbundne Asterix-samlinger.

- Det er helt perfekt, for jeg gjenbruker gammelt papir, og tegneserier er skikkelig stilig å bruke, sier hun. Hun har lært seg selv med saks og lim og lager flotte julestjerner og annen pynt. I tillegg både vever, tegner og maler hun.

- Det er artig å gjøre noe som er litt annerledes, man må skille seg litt ut på julemessene, sier hun.

Salgsuksess

- Vi solgte alle hjertene på et blunk, forteller Erle Nergaard og Maren Sannes. De hadde «perlet» en masse julehjerter og solgte dem til inntekt for suppekjøkkenet i Ura Guba.

- Det er i Russland. Og vi tok 15 kroner for hvert hjerte, for det tilsvarer en middag på suppekjøkkenet. Jeg tror vi solgte rundt 30 hjerter, alle vi hadde, legger Erle Nergaard til.

På bordet har de også klær og leker.

- Det er sånt som er til overs og lite brukt, som kanskje noen andre vil ha, sier Maren Sannes. Og akkurat da kommer det ei lita jente og vil gjerne ha en pent brukt rosa dukkepotte. Salgsmessa er en med andre ord en suksess.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no