24. okt
KART: Folk kunne sette egne ideer på kartet over Kirkenes under Kirkenesdagene.
 
Håper på MyBarents-liv etter prosjektslutt
Morgan Alexander Ip tror forslagssiden har en funksjon også etter at forskningsprosjektet er over.

Publisert: 10.aug.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Nettsiden MyBarents.com er en del av et forskningsprosjekt som Morgan Alexander Ip styrer, som innebærer å la folk komme med ideer for forbedringer i Nikel og Naätamö i tillegg til Kirkenes og Vardø.

Han vil selv avslutte prosjektet i løpet av neste år, men han håper at hjemmesiden vil opprettholdes etter det.

Doktorgradsstipendiaten Ip visste ikke hva han kunne forvente av trafikk på siden. Men han er imponert over ideene som har kommet så langt.

– Det er et godt kommunikasjonsverktøy. Jeg håper andre vil ta over vedlikeholdet av hjemmesiden, og at den blir holdt i live, sier han.

Forskeren ser ikke helt bort fra at hjemmesiden kan overleve uten egne administratorer. Men håper er at kommunen eller en annen organisasjon tar over.

Festivalforslag

Idet SVA kontakter Ip, er han nesten ferdig med å skrive inn alle forslagene som kom inn i løpet av Kirkenesdagene.

Der hadde prosjektet My Barents satt opp kart over Kirkenes og Vardø i en del av den gamle lekebutikken i sentrum: Litt bortgjemt bak salgsvogner, men skiltet og synlig.

Folk ble oppfordret til å komme innom og skrive forslag til forbedringer eller utviklinger i de to byene, slik man allerede kan gjøre digitalt på MyBarents.com.

Det ble til en hel del gule lapper på begge byene. De føres opp på hjemmesiden MyBarents.com, på lik linje med forslag som folk selv kommer med på hjemmesiden.

Kontroversielle

– De mest overraskende forslagene så langt i prosjektet har vært å gjøre Sydvaranger-anlegget til spa eller vitenskapssenter. Det er jo en kontroversiell tanke, med tanke på at det fremdeles jobber folk der, sier Ip.

Ellers er det både små og store ideer. En del forslag som gjentas er tanken om en havnepromenade i Kirkenes, og generelt et penere sentrum.

Så er det jo noen grandiose ideer som har kommet frem. Blant annet tanken om operahus langs kystlinja.

– Vi har fått forslag om prinsesseslott i både Vardø og Kirkenes. Jeg vet ikke om det er samme person som har foreslått det begge steder, ler Ip.

Han liker forøvrig forslaget som kom om kanoutleie i Kirkenes.

Det er ingen spesielle planer for å åpne den fysiske Mitt Kirkenes-utstillingen igjen i sentrum. Men Ip vil ikke utelukke det. I mellomtiden kan man fremdeles se Kirkenes- og Vardø-kartene med forslag igjennom vinduene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no