17. okt
ØVELSE: Norterminal gjennomførte en lovpålagt øvelse torsdag. Nå venter Jacob B. Stolt-Nielsen på svar fra Miljødirektoratet på om de får fortsette skip-til-skip-omlasting inntil FSO-anlegget deres er ferdig. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Håper på omlastings-disp
- Vi har hatt gode, konstruktive møter med myndighetene og håper dette går i orden.

Publisert: 18.okt.2015 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Det fortalte Jacob B. Stolt-Nielsen etter beredskapsøvelsen som Norterminal gjennomførte i Kirkenes torsdag.

Mangler tillatelse

Miljødirektoratet har som kjent bestemt at Norterminal ikke får drive med oljeomlasting i november og desember grunnet isforhold. De sier at selskapet må benytte seg av såkalt Floating Storage (FSO). Stolt-Nielsen forteller at betongfundament og alt er klart, men at dette må herdes og kvalitetssikres.

- Jeg tror det har vært en misforståelse mellom myndighetene og selskapet og har tro på at dette går i orden, sier han. Selskapet har anket denne avgjørelsen. Hvis ikke kan det ha store konsekvenser for selskapets engasjement i Kirkenes.

- Det har vi også sagt tidligere. Det er viktig overfor kunden vår at vi kan tilby langsiktighet. De tåler nok planlagte stopp, men et avbrudd på to måneder, tester nok tålmodigheten deres, sier Stolt-Nielsen.

Lært mye

Torsdag hadde selskapet som sagt en av sine pålagte øvelser i forbindelse med omlastingen. Stolt-Nielsen er klar på at de har lært veldig mye siden starten.

- Vi har styrket beredskapen. Vi har flere mennesker og seks til syv båter som kun er der for beredskapen sin del, sier han og peker på menneskene som de aller viktigste.

- En ting er en beredskap, men vi har klart å etablere en beredskapskultur, og jeg er stolt over det vi har fått til, sier han. Stolt-Nielsen peker også på at myndighetenes press har gjort selskapet enda bedre på beredskap.

- Det er ikke alltid det har vært like hyggelig, men det er ingen tvil om at det har gjort oss bedre, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no