23. okt
 
Håper på snarlig bakkeåpning
Et skikkelig snøfall til og alpinbakken på Sandnes åpnes.

Publisert: 08.jan.2016 13:10
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Forhåpentligvis kommer åpningen tidsnok til å være med på den landsdekkende ski- og snowboardfesten søndag 17. januar. Da har cirka 100 alpinanlegg landet over Åpen bakke i regi av Dnb, noe som betyr at rundt 100 000 dagskort tilbys gratis.

- Vi håper veldig på å få åpnet bakken snart. Om ikke regner vi med at vi kan få utsette den åpne dagen til senere i sesongen. Det har vi fått lov til tidligere, forklarer Jonas Sjøkvist Karlsbakk i Sandnes ILs alpingruppe.

Produsere snø

Karlsbakk forklarer at åpningen er opptil værgudene.

- Vi trenger et skikkelig snøfall til. Kanskje kan vi snart også komme i gang med egen snøproduksjon. Vi er helt på oppløpssiden ved at vi er i gang med å montere, men vi er jo nødt til å ta det etter hvert siden vi gjør arbeidet på dugnad.

?Åpen bakke er et felles initiativ fra Alpinanleggenes landsforening (ALF) og DNB. Det er i år fjerde året Åpen bakke blir arrangert.

Øke interessen

- Vårt felles mål er å øke interessen for alpinsport og engasjementet rundt utendørs fysisk aktivitet på ski og brett. Vi ønsker å gjøre bakkene tilgjengelig for alle og vise mangfoldet Norge har å by på. Det er over 200 alpinanlegg i Norge, og mange av de aller minste er dugnadsdrevet. De er fritidsklubben i bygda, drevet av ildsjeler. Vi ønsker at de blir brukt og at folk kommer seg ut, sammen, på tvers av generasjoner, sier Generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, Camilla Sylling Clausen.?

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no