16. nov
MINNESMERKE: Marie Hallonen var en av initiativtakerne til Fredsparken i Bjørnevatn.
 
Hærverk på monumentet
- Jeg håper dette stopper med en eneste gang, sier Marie Hallonen.

Publisert: 25.aug.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Marie Hallonen fra Grubebyens venner i Bjørnevatn var en av initiativtakerne til Fredsparken ved Paviljongen. Den er satt opp som et minne om de rundt 3 000 menneskene som søkte tilflukt i tunnelen da Bjørnevatn ble bombet og brent i 1944, og til minne om frigjøringen. På monumentet står det blant annet: «Hjertet på monumentet symboliserer gleden ved friheten og ønsket om å bevare freden.»

- Og nå har jeg fått melding om at noen har begynt å gjøre hærverk på monumentet. Det synes jeg er utrolig dårlig gjort, sier Hallonen. Hun forteller at hun fikk beskjeden fra en dame som hadde sett «fire, halvvoksne gutter» som hadde holdt på med å brekke på og pirke i minnesteinen. Hallonen undersøkte saken selv og kunne se at noe av festematerialet under steinen var borte.

- Jeg håper dette stopper med en eneste gang. Ungdommene i Bjørnevatn burde kjenne til hva monumentet symboliserer og hva det betyr for folk her, og jeg håper rektor kan ta det opp på skolen, sier Marie Hallonen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no