21. okt
FORNØYD: Politimester Ellen Katrine Hætta er veldig fornøyd med at politimesterembedet i det nye Finnmark politidistrikt skal ligge i Kirkenes.
 
Hætta får være politimester i Kirkenes
– Jeg er kjempefornøyd, sier politimester Ellen Katrine Hætta. Nå starter det store omstillingsarbeidet med å samle hele Finnmark til ett politirike med Kirkenes som hovedsete.

Publisert: 10.jun.2015 15:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Nærpolitireformen ble behandlet i Stortinget i dag, og politimester i Kirkenes, Ellen Katrine Hætta, fulgte debatten fra stortingssalen. Hun er kjempefornøyd med at politimesterembedet blir lagt til Kirkenes.

Best for Finnmark

– Når operasjonssentralen blir vedtatt lagt til Kirkenes, er nærhet til politimesteren et premiss på dette punktet. Derfor vil politimesterembedet også bli værende i Kirkenes, så ja, jeg er kjempefornøyd, sier Hætta.

Hun sier hun samtidig er veldig ydmyk i forhold til å ha ansvar for å samle hele Finnmark til ett politirike.
– Men jeg er også veldig glad for at vi blir ett distrikt, både øst og vest har veldig mange flinke og kompetente folk, og nå kan vi gjøre de prioriteringene som vi mener er best for Finnmark, sier politimesteren.

Les også: Leder: Trenges et stabilt regime på grensa

Lokalt forankret

Nå starter det store omstillingsarbeidet, og det er mye som skal drøftes, vurderes og bestemmes.
– Det som også er veldig bra er at lokalpolitikerne skal være med på å utforme det politiet vi skal ha. Jeg tror at vi sammen skal klare å skape en veldig god ordning, sier Hætta.
Det er et stort arbeid som skal begynne, og på spørsmål om hun ser noen skjær i sjøen nå, svarer hun at det alltid vil kunne være det.

– Men utgangspunktet er bra. Både øst og vest var enige om at det var bedre at Finnmark var ett distrikt enn at deler av Finnmark skulle ligge under Troms. Så vi har jo fått viljen vår, og det er vi veldig fornøyd med.

Les også: Frykter å bli marginalisert

Les mer i torsdagens papiravis.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no