23. okt
I UTVALG: Politimester Ellen Katrine Hætta. (Arkivfoto)
 
Hætta går EOS-utvalget etter i sømmene
Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) skal evalueres. Politimester Ellen Katrine Hætta er med i evalueringsutvalget.

Publisert: 04.apr.2014 13:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Det er Stortingets presidentskap som har bestemt at det skal foretas en evaluering av EOS-utvalgets virksomhet, rammebetingelser og regelverk. 27. mars utnevnte de førstelagmann i Gulating lagmannsrett, Bjørn Solbakken, Haugesund, til å lede evalueringsarbeidet. Med seg til jobben får han tidligere sjef for Etterretningstjenesten, Torgeir Hagen, Hamar, advokat og leder for Personvernnemnda, Eva Jarbekk, Oslo, politimester i Øst-Finnmark, Ellen Katrine Hætta, Kirkenes, avdelingsleder i LO, Grethe Fossli , Oslo og fylkesmann i Møre og Romsdal, Lodve Solholm, Ålesund.

Dette nyutnevnte utvalget har fått i oppdrag å undersøke kontrollmodellen med EOS-utvalg har fungert som tiltenkt. Dersom målene ikke er oppnådd, bes utvalget komme med forslag til hvordan målene i større grad kan nås. Det skal også vurderes om det er behov for forbedring av regelverket, og i så fall må utvalget komme med forslag til endringer som kan øke kvaliteten og/eller effektiviteten til EOS-utvalget.

Alle forslag til endringer må begrunnes med konkrete forslag til regelendringer. Større endringsforslag bør også inneholde en vurdering av de økonomiske og administrative konsekvenser, heter det i mandatet. Utvalget skal legge frem sitt arbeid for Stortingets presidentskap innen 15. desember 2015.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no