8. des
ÅPNINGSTID: Distriktsbarnehagene skal ha en halv time lenger åpningstid slik at foreldre rekker å kjøre fra jobb i byen og hente dem.
 
Halv time lengere i barnehagen
Kommunestyret vedtok onsdag at distriktsbarnehagene skal ha lengere åpningstid. Men det kan komme til å gjelde alle.

Publisert: 22.nov.2013 13:32
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

– Dette var mitt forslag og årsaken er at har man barn i barnehagen på Svanvik og jobber i byen, så rekker man ikke hjem før barnehagen er stengt, forteller Kurt Wikan (Sp)

Forslaget kom i kommunestyremøtet, og et enstemmig kommunestyre vedtok at distriktsbarnehagene skal ha en halv time lengere åpningstid.

– Alle skjønner den problemstillingen. Man må grisekjøre for å rekke barnehagen, har ikke tid å stoppe å fylle drivstoff, eller så kan den minste lille ting som litt veiarbeid eller noe annet på veien gjøre at man kommer for seint, sier Wikan.
Kommer man for seint til barnehagen får man «bot» for å kompensere for påført overtid til ansatte som må være igjen og passe barna.

– Så skjedde det også en liten misforståelse i denne saken, for vi trodde at det var nasjonale retningslinjer som sa at barnehager skulle ha ni timer åpningstid. Så viser det seg at det er kommunale retningslinjer, og da kan vi endre dem. Derfor vil jeg i neste omgang ta dette opp, sier Wikan.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no