21. okt
JOBBER: IT-sjef Gunnar Sch. Kollstrøm i Sør-Varanger kommune sier det fortsatt jobbes med å få på plass epostlista til de kommunalt ansatte. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Halvannet år uten epostliste
Sør-Varanger kommunes IT-avdeling jobber fortsatt med oversikten over de ansattes epostadresser. Nå er det halvannet år siden avdelingen begynte jobben.

Publisert: 23.apr.2014 16:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Høsten 2012 påpekte Sør-Varanger Avis at avdøde personer sto på kommunens epostliste. IT-avdelingen begynte jobben med å oppdatere listen med det samme.

Arbeidskrevende

IT-sjef og webredaktør for Sør-Varanger kommunes nettside (svk.no), Gunnar Sch. Kollstrøm, bekrefter at det jobbes med denne saken ennå.

- Den tidligere løsningen som var publisert på nett var basert på manuelt oppsatte lister, som var svært arbeidskrevende å holde àjour. Denne publiseringen ble avviklet når det ble oppdaget stor kvalitetsbrist i innholdet i lista. Den integrasjonsløsningen som vi nå etablerer, basert på løpende, automatisert ajourhold av informasjon knyttet til ansatte - kvalitetssikret mot vårt personalsystem, er en kompleks jobb, og dessverre ikke helt på plass ennå, sier Kollstrøm.

Han sier at det er gode grunner til ikke å publisere en oversikt over alle ansattes personlige adresseringsinformasjon. Det er heller ikke tatt stilling til om denne lista skal publiseres på åpent nett når en slik mulighet foreligger.

- Slike grunner knytter vi spesielt til at det på nettet finnes en rekke robotiserte løsninger som benytter slike opplysninger, med det resultat at Sør-Varanger kommunes ansatte vil utsettes for en vesentlig større mengde uønsket og potensielt skadelige henvendelser. Dette reduserer sikkerheten i kommunens omfattende nettverk og systemløsninger - som vårt internkontrollsystem for personvern og informasjonssikkerhet stiller strenge krav til, sier Kollstrøm.

Postmottak

- Vi oppfordrer alle til å henvende seg til Sør-Varanger kommune via vårt postmottak (postmottak@svk.no), som kvalitetssikrer og viderefordeler mottak av henvendelser fra publikum. Navnestandarden for kommuner tilsier også at ansatte gis epostadresser med «fornavn.etternavn@kommunenavn.kommune.no», som jo er en alternativ metode for å kunne henvende seg direkte til ansatte man kjenner navnet på, sier Kollstrøm.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no