22. okt
ØNSKET OPPFYLT: Hanna Sønvinsen og Marit Labahå er kjempeglade for å få fortsette på Kirkenes videregående skole og ta tredje året i studiespesialisering der. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Hanna og Marit sikret seg plass
«Ingen automatikk i å komme seg videre på den skolen en ønsker».

Publisert: 16.jul.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

- Vi skal begynne i tre klasse på studiespesialisering, forteller de to jentene som selvsagt er kjempefornøyde med at førsteinntaket til de videregående skolene i Finnmark har gitt dem plass på Kirkenes videregående skole.

Hanna Sønvisen og Marit Labahå har ikke hørt om noen som ikke har kommet inn på tredje året.

- Men det kan skje, det er ingen automatikk, og en kunne risikere å måtte gå på en annen skole, og det har en i bakhodet hele veien - at en må gjøre det bra for å komme seg videre.

Ungdomsrett

Fylkeskommunen sendte i går ut pressemelding med beskjed om at 3053 søkere med ungdomsrett har fått tilbud om plass på videregående skole. Frist for å svare på inntaket er 17. juli.

- Nå må søkerne logger seg inn på vigo.no og svare på tilbud om plasser og ventelisteplasser innen 17. juli.

Den største forskjellen fra tidligere år er at det første inntaket i år utelukkende er gjort for de med ungdomsrett, det vil si de som ikke har brukt opp sine tre år i videregående opplæring. Andre søkere som enten har voksenrett, fullføringsrett eller ikke-rett vil bli med i 2.inntak, som gjøres 21. juli.

Bedre dimensjonering

Fylkeskommunen forklarer at av de 3053 søkerne som nå har fått tilbud, har 2700 fått tilbud i de fylkeskommunale videregående skolene, og 253 på de statlige samiske videregående skolene. Totalt har flere ungdomsrettsøkere enn i fjor fått tilbud ved første inntak.

- Dette kan skyldes en noe bedre dimensjonering av tilbudet, spesielt på Vg1-tilbudene. Her er det lagt til flere plasser for 2016-2017 etter at søkertallene var klare, sier rådgiver ved opplæringsavdelinga Marit Strand Hågensen.

Av alle som har fått tilbud om skoleplass, har nærmere 90 prosent kommet inn på sitt første utdanningsønske.

- Om vi ser på tallet for de som er kommet inn på både første utdanningsønske og skoleønske, er tallet 84 prosent. Dette tallet øker erfaringsmessig etter at andre inntak er klart. Rundt 15 ungdomsrettssøkere står fortsatt uten tilbud ved første inntak, men alle er garantert et tilbud før høstens skolestart, forklarer Hågensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no