9. des
 
Hansen avviser kommunesammenslåing
Ordfører Cecilie Hansen bad i møte med statsråd Jan Tore Sanner idag ministeren avblåse hele Kommunereformen.

Publisert: 16.sep.2014 14:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

- Selvfølgelig skal vi videreutvikle vårt kommunesamarbeid både i regionen og med kommuner vi kan ha felles interesser med. Noen kommuner vil kanskje selv slå seg sammen og dette er også greit, men dette må være frivillig og opp til innbyggerne å bestemme. Her bør det være folkeavstemning, sier ordfører Cecilie Hansen.

Hun mener kommunens viktigste oppgave er å gi gode tjenester til sine innbyggere.
- Skal vi få dette til, må vi få fjernet skjemaveldet og gi kommunene mulighet til å styre og innbyggerne raske, gode og trygge tjenester.

Maktoverføring

Den sittende regjering hadde som intensjon å fjerne fylkeskommunene og overflytte deler av oppgavene til kommunalt nivå hvor sammenslåing av kommunene og storkommuner var løsningen.
I Stortinget i juni ble det imidlertid gjort en flertallsinnstilling som sa at man ønsket å beholde de tre forvaltningsnivå man har idag. Da mener ordfører i Sør-Varanger at den største intensjonen av reformen er borte og at man heller burde se på maktoverføring fra sentrale myndigheter og instanser til kommunene.

Merkelig

Hansen påpeker også at fylket og kommuner ennå mangler viktig infrastruktur som sikkert strømnettet, mobilnett og fiber. Dette kommer i tillegg til annen viktig infrastruktur som veier, havner, flyplasser og kollektive trafikkløsninger. Før dette er på plass blir det merkelig å tenke seg enda større kommuner og avstander som skal tjene folket.

Forskning og innbyggerundersøkelser viser at folk stort sett er fornøyde. Der innbyggere ikke er fornøyde handler det om tungrodd byråkrati og skjemavelde.
- Det er jo her man burde satt fokus , det er jo dette som er viktig, sier Hansen. Kommunene er etter min mening kompetente nok til å selv kunne ta viktige beslutninger og til å forvalte egne områder, mener hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no