16. okt
KJENT: Etter å ha brevvekslet i 64 år møttes Liv Hagen og Signe Østgaard for første gang i fjor. - Det var som vi kjente hverandre, forteller de. Nå har de vært på ny tur sammen. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Har brevvekslet i 65 år
Liv Hagen og Signe Østgaard møttes for første gang i fjor og er gode venner.

Publisert: 07.aug.2013 11:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Det som startet som et brevvekslingsprosjekt på skolen, har endt opp som et livvslangt vennskap.

Brev

Østgaard kommer opprinnelig fra Bugøyfjord, og det var der hun bodde når hun kom i kontakt med Hagen gjennom brevveksling på skolen.

- Da skrev vi om søsken og ting vi drev med. Jeg husker at Signe fortalte at hun hadde vært i Kirkenes, og jeg ante ikke hvor det var hen, forteller Hagen. Den gangen var jo brev eneste måten å holde kontakten på, så det ble ett brev i måneden, ofte med bilder, blir vi fortalt.

Holdt kontakten

Begge to giftet seg, i henholdsvis 1958 og 1960, og da dabbet skrivingen noe av. Men det ble sendt et og annet kort.

- Ja, og vi har sendt julekort til hverandre hvert år, forteller de. Begge bor nå sørpå. Liv i Tønsberg og Signe i Sandvika i Bærum. Det var Signe som lurte på om Liv ville bli med opp til Finnmark og sammen fløy de oppover.

- Da fikk jeg sett midnattsola, sier Hagen, som tok buss, hurtigrute og tog hjem igjen.

- En fantastisk tur, sier hun.

Andre året

I disse dager, er de igjen sammen på tur. Hagen har dratt hjem når du leser dette, mens Østgaard skal være til 12. august.

- Vi har bodd i barndomshjemmet i Bugøyfjord, som jeg eier sammen med søsknene mine, sier Østgaard. Og det har vært veldig greit å bo sammen. Signe lager middag og jeg vasker opp. En grei fordeling, sier Hagen lattermildt. På denne turen har de også vært og handlet laks på Bugøynesfestivalen, og når avisa treffer dem er de på Kirkenesdagene. Der skal de kose seg med god mat og bo på hotell siste dagen før Hagen reiser hjem.

Siden begge bor sørpå har de vært hjemme hos hverandre og de ringes ofte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no