7. des
IKKE FERDIG: Ivar Kaski forteller at man nå kan få utsettelse med å koble seg på det nye kloakknettet. (Arkivfoto).
 
Har du ikke ordnet kloakken?
Skriv til kommunen så får du utsettelse til neste år.

Publisert: 22.okt.2013 14:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Mange beboere i Kirkenes har allerede fått koblet seg til det kommunale kloakksystemet, men ennå er det mange som fremdeles benytter seg av den gamle septiktanken.

Rekker ikke

Den opprinnelige planen var at alle husstander skulle ha blitt ferdig med dette innen året er omme, men dette ser man at ikke går.

Ivar Kaski ved kommunens tekniske avdeling forteller nå at man ved skriftlig henvendesle vil få utsettelse på kloakkjobben til neste år.

- Vi ser at kapasiteten i markedet er sprengt, og at det ikke er mulig å bli ferdig i år. Nå kommer også vinteren, noe som vil gjøre arbeidet vanskeligere, sier han.

Neste høst

Kaski forteller videre at man ikke vil kunne få et helt års utsettelse, men har valgt 1. september neste år som siste frist.

- Vi må få det til før vi går inn i en ny vinter igjen, sier han. Kaski fortalte også tidligere at enkelte husstander burde vente med å fjerne den gamle tanken til neste år. Dette gjaldt spesifikt dem som bor i Haganesveien, Kongens gate, samt Jomfrulia og Langøra. Grunnen er at enkelte steder er det kommunale nettet såpass dårlig at det må skiftes ut før kloakken kan renne fritt. Det er i alt 650 husstander i Kirkenes sentrum som har fått beskjed om å grave seg bort til det nye kloakknettet, slik at de gamle tankene kan tas ut av drift.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no