6. des
PRIS: Enhetsleder i FDV-teknisk Ivar Kaski. mottar prisen fra Tore Tenold i KLP Skadeforsikring. (Foto: KLP).
 
Har fått byggpris
Sør-Varanger kommune vant pris for sin forvaltning av kommunale bygg.

Publisert: 08.nov.2014 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Sør-Varanger kommune mottok torsdag Inspirasjonsprisen for god eiendomsforvaltning på IK-Bygg-konferansen i Oslo. Denne får de for å offensivt ha tatt tak i skadene på kommunens bygg, kartlagt risikobildet og gjort dem sikrere, melder Klp i en pressemelding.

Tok tak

«Sør-Varanger kommune har utmerket seg med et imponerende resultat oppnådd på kort tid via et systematisk, målrettet arbeid innen eiendomsforvaltning», heter det i juryens uttalelse.

- Vi ønsker å gi en spesiell oppmerksomhet til en kommune som har vist i praksis hva god systematisk sikkerhetsforvaltning av bygg kan føre til. Sør-Varanger hadde mange skader på eiendomsmassen for noen år siden, men de tok tak i utfordringene. Mål og strategi for sikkerhetsarbeidet ble forankret i kommunestyret. Eiendomsetaten kartla risikobildet, og det ble laget konkrete handlingsplaner for forbedringer. Brukerne av virksomhetene ble involvert i arbeidet med alle nybygg, sa direktør i KLP Skadeforsikring, Tore Tenold da han delte ut prisen torsdag. Alt dette har ført til færre skader på byggene, langt bedre forsikringsavtale og dermed reduserte kostnader for kommunen, fortsatte han.

Blir hederspris

Initiativtakerne til prisen er Norsk Kommunalteknisk forening, Direktoratet for byggkvalitet og KLP Skadeforsikring. Inspirasjonsprisen som Sør-Varanger kommunen vant, er en forsmak på Hedersprisen som skal deles ut fra og med 2015. For å få denne er det satt en rekke kriterier. Deriblant må det foreligge et overordnet politisk vedtak som sier noe om mål og strategi for eiendomsforvaltningen. Det må også gjøres en grundig tilstandsvurdering av byggene, samt en strategi for å komme fra dagens tilstand til de vedtatte målene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no