15. okt
KVOTER: Det er fastsatt nye kvoter for fiske av snøkrabbe, men ingen sør-varangerfiskere fisker på denne arten.
 
Har fastsatt snøkrabbekvote
Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en totalkvote på 4000 tonn snøkrabbe for 2017. Dette er en type krabbe ingen fiskere i Sør-Varanger fisker på.

Publisert: 20.jun.2017 13:44
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Av den fastsatte totalkvoten avsettes 500 tonn til eventuelle avtaler med andre land.

- Snøkrabbe er en spennende, ny art som har potensial til å bli en verdifull ressurs. Vi er opptatt av at den skal forvaltes forsvarlig og bærekraftig, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp) i en pressemelding.

Totalkvoten er fastsatt på bakgrunn av biologisk rådgivning fra Havforskningsinstituttet. Rådgivningen er gitt på bakgrunn av at snøkrabben skal forvaltes med mål om bærekraftig høsting som gir grunnlag for verdiskaping for samfunnet og med utgangspunkt i kunnskapsgrunnlaget om hvordan artene påvirker hverandre i økosystemet.

Vi får opplyst fra lokale fiskere at snøkrabben ikke finnes i lokale fjorder i Sør-Varanger. Snøkrabben er så langt i fra land at det kun er båter på hundre fot og mer som kan gå så langt ut.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no