13. nov
FIKK PRIS: Inger og Svein Isaksen er de første i Sør-Varanger som vinner Årets hagepris. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Har Finnmarks fineste hage
Inger og Svein Isaksen er tildelt Årets hagepris fra Hageselskapet Finnmark.

Publisert: 16.okt.2013 09:31
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

- Det var uventet, men veldig artig å bli satt pris på, sier de to. Begge har de stelt i hagen rundt hjemmet i Presteveien siden de flyttet dit for 30 år siden. De er de første som vinner denne prisen i Sør-Varanger.

Brukshage

Det er opparbeidet som en brukshage, med store trær og lekeapparater som blir flittig brukt av barnebarn og andre besøkende.

- Det er jo ikke sånn at vi har jobbet for å vinne noe pris, men vi holder jo på. Det er jo fin mosjon og så får man jo være ute, forteller Svein. Aud Marion Hjelm Solli er leder i Sør-Varanger Hagelag, og skryter av hagen. I forslaget skriver hun blant annet; Inger og Svein Isaksen Har en stor og flott hage. De har plantet sine planter og vekster ryddig og fint både i farger, sammensetning og sortiment.

Turistmagnet

Også turistene som kommer til Kirkenes, legger merke til den flotte hagen, og det skjer ofte at de tar bilder av den.

- Mange tror ikke at det går an å ha det sånn her oppe, forteller Inger.

- Jeg synes det er fint at folk kommer og ser her, sier Solli som kunne overrekke et diplom og blomster til de rutinerte gartnerne. Både prisvinnerne og lederen av hagelaget var imidlertid klar på at det finnes mange flotte hager i Sør-Varanger og bare i Sør-Varanger Hagelag har man 31 medlemmer. Nå rakk jo snøen akkurat å legge seg, men vi tar med noen bilder fra da avisa besøkte dem på åpen hage i fjor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no