16. nov
MINDRE PYNT: Færre blomster er et av resultatene av at det ikke lenger er sommervikarer innen park og idrett.
 
Har ikke råd til sommervikarer
Færre blomster og uklippet gress. Tidligere hadde Barentshallene opp til 20 sommervikarer fordelt på én sommer. I år er det ingen.

Publisert: 10.jul.2014 10:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

– Dette er jo trist. Vi er vant til at det står blomster i Gågata. Sommeren er så kort her, så blomstene lyser opp. Men vi vet jo at kommunen har dårlig økonomi, så det er vel det som er grunnen, sier Eva Henriksen.

– Forskjønning av omgivelsene øker trivselen. Ikke bare for turistene, men også for oss som bor her, sier Rigmor Øien Guvåg.

– Og så er det dette med å gi ungdom arbeidsplasser og jobbmuligheter. De som har lyst til å arbeide og tjene penger, bør få muligheten til det, mener hun.

Helt nakent er det likevel ikke i Kirkenes: Eva Øien Guvåg roser velforeningen Haganes Vel, som har plassert ut blomster.

– De gjør mye for forskjønnelsen av byen, sier hun.

Mer forfall

Fra 1. januar 2013 ble sommervikarjobbene innen park og idrett lagt under det kommunale foretaket Barentshallene.
I år har ikke Barentshallene hatt råd til å ta inn sommervikarer, forteller daglig leder Audun Andersen.

– Vi hadde noen i fjor, men også da var det færre sommervikarer enn tidligere år. Denne sommeren er vi på null, sier han.

Mens Barentshallene tidligere år har hatt opp til 20 sommervikarer i sving, med engasjement av ulik lengde fordelt utover sommeren, var det maksimalt fire sommervikarer i fjor –og altså ingen i år.
Dette er absolutt en stor nedgang, forteller Andersen.

– Jeg har forståelse for at kommunen har en anstrengt økonomi, men det er synd for forskjønnelsen av Sør-Varanger. Det blir enda mer forfall enn det allerede er, sier han.

Må prioritere bort områder

Barentshallene sliter med å få tatt gressklippingen, og har måttet prioritere områder bort. Blomsterplantingen har de også måttet redusere kraftig i år.

- Det skjæres ned overalt, forteller Andersen. Det blir bare lengre gress og mindre tid.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no