8. des
SVÆRT: Kenneth Nilsen har kjørt det svære, knallgule testsenteret som nå står utenfor Barentshallen på Hesseng. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
Har lagt testpremieren til Kirkenes
- Dette er en stor dag for NAF Sør-Varanger, sier leder Asbjørn Wollmann om det hypermoderne testsenteret som kom til Kirkenes mandag.

Publisert: 19.aug.2014 17:36
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Nå har sør-varangerværinger mulighet til å utføre både NAF-test, samt periodisk kjøretøykontroll på den mest moderne testlinjen i Europa. Wollmann synes det er spesielt stas at det er akkurat her vogna begynner sin ferd gjennom landet.

Første nybil

Kenneth Nilsen er bilteknisk konsulent i NAF. Det er han som har kjørt det svære vogntoget nordover. Han viser avisa rundt på testsenteret, som kan utføre alle slags oppgaver, når det gjelder å sjekke biler.

- Her kan vi sjekke bremser, støtdempere, og hjulstilling på alle hjulene samtidig, forklarer Nilsen.

I tillegg er det løftebukk, samt jekk som kan benyttes for ytterligere undersøkelser. Her er også kundemottak og egen liten privat «hybel», for dem som skal operere vogna. Det er ikke store plassen, men det er både komfyr, mikrobølgeovn og bad der.

- Meningen er at vi skal være mest mulig selvforsynt. Vi har også et aggregat som sørger for strømmen, forteller Nilsen.

Nilsen avløses nå av NAF-veteran Terje Fikseth, som skal operere vogna mens den er i Kirkenes.

- Jeg har kjørt for forbundet i 33 år, men dette er den første nybilen. Det er en stor kontrast, og veldig spennende, kommenterer han tydelig fornøyd.

Eneste i Norge

Med innfasingen av denne nybilen, settes de to eldre vognene ut av drift. Den nye vogna er bygd etter forbundets egne spesifikasjoner, veier 40 tonn og har en prislapp på 11 millioner kroner.

- Da vi hadde den inne til godkjenning på trafikkstasjonen, fikk vi høre at de ikke hadde på langt nær like avansert utstyr som oss, forteller en fornøyd kommunikasjonsrådgiver, Jan Ivar Engebretsen.

Han har tatt turen nordover sammen med blant andre kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal.

- Det er stort for oss å kunne tilby dette for våre medlemmer der det ikke finnes en fast testestasjon. Samtidig er det en fin mulighet å få oppleve Kirkenes, forteller kommunikasjonssjefen, som tilføyer at de hadde en liten «førpremiere» med vogna på Tynset.

- De har nettopp mistet sin testestasjon og hadde et sterkt ønske om å få besøk. Men det er Kirkenes som er det første «ordentlige» stoppested, forteller hun.

Til våren

Det rullende testsenteret vil bli stående utafor Barentshallen frem til fredag, før den setter kursen mot Vadsø, Karasjok og Lakselv. Etter dette, vil den fortsette nedover hele landet, før den ender på Lindesnes. For Kirkenes sin del, er planen at testvogna skal komme på besøk i hvert fall to ganger i året.

- Dette er et tilbud som vil komme våre medlemmer til gode i mange, mange år fremover, avslutter Asbjørn Wollmann.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no