9. des
KOMMER: - Børge Brende, Carl Bildt og Jonas Gahr Støre er bare noen av de mange interessante foredragsholderne på Kirkeneskonferansen, forteller Arve Tannvik. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Har store forventninger til Kirkeneskonferansen
- Tidenes mest aktuelle kirkeneskonferanse, kaller Arve Tannvik det. Han har fått tak i en rekke meget interessante foredragsholdere fra Norge og Russland.

Publisert: 22.jan.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Kirkenes går nå inn i en periode preget av mangel på forutsigbarhet. Det er få om noen lokalsamfunn i landet der utviklinga utenfor Norges grenser vil få så store lokale ringvirkninger, heter det i pressemeldinga fra Tannvik.

Kontroll?

- Det er lite man lokalt kan gjøre for å øke jernmalmprisene på verdensbasis. Man har heller ikke innflytelse på hvordan det politiske klimaet mellom EU og Russland vil utvikle seg. Også utviklinga av oljeprisen vil få konsekvenser for den videre utvikling av Barentshavet sørøst. Har vi god nok kontroll på miljø- og klimasituasjonen i nordområdene, spør Tannvik.

Ministere

Til årets Kirkeneskonferanse kommer en rekke foredragsholdere som har de beste forutsetningene for å belyse disse forholdene. Her kan nevnes Utenriksminister Børge Brende, som skal holde åpningsforedraget, guvernøren i Murmansk, Marina Kovtun og Finlands ambassadør i Norge, Erik Lundberg. Sveriges tidligere stats- og utenriksminister Carl Bildt vil snakke om forholdet  mellom  Europa og Russland sett i lys av den geopolitiske  utviklingen, mens partileder Jonas Gahr Støre vil se på om utviklinga i nord har stått til forventningene. Tidligere NRK-journalist Hans-Wilhelm Steinfeld vil snakke om hvordan morgendagens Russland vil forholde seg til sine naboer og Naturvernforbundets Lars Haltbrekken vil snakke om utvikling, miljø og klima.

Forventninger

- Veldig mange spennende deltakere kommer, både fra Norge, øverste administrasjon i Murmansk, og flere andre, så vi har store forventninger til konferansen, sier Arve Tannvik.

Allerede i slutten forrige uke var hotellene fullbooket, men fortsatt er det plass til flere lokale konferansedeltakere som ikke trenger overnatting.

- Det kan bli lenge til neste gang man klarer å samle et så bredt spekter av kompetansefolk i Kirkenes. Så denne anledningen bør du ikke la gå fra deg, sier Tannvik.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no