14. okt
ETTER MØTET: Leder Mariann W. Magga med resten av fondstyret bevilget støtte til alle tre prosjektene som ble presentert på hastemøtet torsdag. Foto: Mariann Høgli Grøtte
 
Har tro på fiskeriprosjekter
To søknader angående fiskeri i Bugøynes fikk vedtatt støtte i Fondstyret i Sør-Varangers hastemøte.

Publisert: 23.jul.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Det hastet å behandle de to søknadene fra bedriftene Norway Shrimp AS og Norway King Crab Production AS. For 25. august har ikke lenger fiskerne som leverer til Bugøynes mottak i Sør-Varanger, etter at Norway Seafood i Båtsfjord sa opp avtalen som omhandlet mottak av fisk. Søknadene ble dermed sett som en mulighet til å opprettholde fiskeri- og kongekrabbeleveranser fra kommunen, kommer det frem i et presseskriv fra Sør-Varanger Arbeiderparti.

Utvalget samlet seg om et felles vedtak om 50 prosent støtte til sløyelinje for hvitfisk, og 75 prosent støtte til egnefasiliteter og oppbygging av dette. At troen på disse satsningene er stor, kom frem under møtet. I tillegg legges det vekt på at å lykkes med innovasjon og gjennomføre større satsninger er noe aktørene tidligere har vist at de klarer.

- Vi har finlest vedtektene for å finne rom for å støtte disse viktige prosjektene, som er viktig både for Bugøynes og for Sør-Varanger. Begge har mulighet for å bidra til samfunns- og sysselsettingsmessige ringvirkninger. I tillegg har søknaden om egnelokaliteter for effektivisering av fisket og omlegging til linefangst gode muligheter for å skape arbeidsplasser for kvinner og ungdom, og utvalget økte rammen til 75 prosent av kostnadene, uttaler leder Mariann W. Magga i meldingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no