7. des
KJØKKENGLEDE: Nina Pedersen (til høyre) har det travelt, men bra med den nye butikken. Til venstre er Terese Hellander, som beskrives som Ninas høyre hånd.
 
Hardt arbeid for Kitch'n-sjefen
Det nyeste tilskuddet til Kirkenes-butikkene er Nina Pedersens første erfaring som butikkeier. Hun trives godt, men forteller om lange arbeidsdager. Og etter hvert blir det masse Amfi-forandringer.

Publisert: 20.sep.2014 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Torsdag forrige uke åpnet den første Kitch'n-butikken i Kirkenes. En uke etter står den nybakte franchisetakeren Nina Pedersen litt sliten, men med et smil.

– Det har gått veldig bra. Folk er positive, og synes butikken ser bra ut. Vi har hørt fra en del som mente Kirkenes trengte en slik butikk, sier Pedersen.

Hun er selv kjempefornøyd med hvordan butikken har blitt. Det er bra, for det er ikke noen ni-til-fire-jobb å starte ny butikk.

– Det var sjauing fra morgen til kveld den første uka. Nå er det lange arbeidsdager, og jeg regner med det blir det til over jul, forteller butikkeieren.

Tidligere i skobutikk

Pedersen er selv fra Bjørnevatn, og jobbet som butikksjef på Skoringen. En liten stund etter at hun sa opp den jobben, kom muligheten til å eie Kitch'n sin nye butikk i Kirkenes.

– Jeg tenkte, hvorfor ikke, sier hun.

Pedersen hadde ikke økonomisk ansvar på Skoringen. Det har hun på Kitch'n. Men hun har ikke fått tenkt så mye på det ennå.

– Jeg tror ikke det har gått opp for meg at den er min, rett og slett. Nå lærer jeg alt på nytt. Det er veldig artig å være med på oppbyggingen av en butikk, mener hun.

Ferdig butikk

Butikken er ferdig slik den framstår nå. I overskuelig framtid blir det ingen større forandringer der. Det er en butikk med fem ansatte, inkludert Pedersen selv.
Butikken har stort sett det samme sortimentet som andre Kitch'n-butikker rundt om i landet. Pedersen mener den faktisk har litt større plass enn mange av de andre i kjeden.
Kitch'n selger litt av det samme som blant annet Jernia på Hesseng. Pedersen tror ikke konkurransen blir et problem verken for dem eller henne.

– Jeg tror det går helt bra, sier hun.

Få russere

Butikkeieren har ikke merket så veldig mye til russiske kunder ennå.

– Det er noen innom daglig, men det har ikke vært så mange som jeg hadde trodd. Det kan være at de ikke vet om butikken. Men ryktet går vel etter hvert, tror hun.

Mange butikker rundt om i Kirkenes har ansatt russere for å bedre håndtere russiske kunder. Nina Pedersen mener ikke hun trenger det.

Åpner hele andre etasje på Amfi

Åpningen av Kitch'n er bare starten på en hel rekke forandringer på Amfi-senteret. Det blir omflytting og utvidelse av flere butikker, og ny kafé.
Aller først åpner det nye parfymeriet i Vita-kjeden 1. oktober. Så skal hele andre etasje gradvis bli mer åpen, forteller senterleder Kristine Balsvik Ramberg. Apoteket utvider inn i lokalene der det før var turklærbutikk, mens Life og Gullfunn flytter inn i nyere, åpnere lokaler i andre etasje.
Disse tre butikkene skal være i nye lokaler tidlig i november, i god tid til julehandelen. Så bygges det også nye kafélokaler over det neste halvåret.

– Der Life og Gullfunn er i dag i andre etasje, legger vi opp til en mer åpen kaféløsning, forteller Ramberg. Det innebærer å fjerne flere vegger.

Dette betyr at den gamle kafeen, i sørenden av senteret, vil erstattes. Ramberg går ikke ennå ut med hva som skjer i den gamle kafeens lokale. Hun har heller ikke en nøyaktig dato på når den nye kafeen er i gang.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no