20. okt
HEDER OG ÆRE: Blomster og medalje til Thor Lunndal for mangeårig innsats i den lokale jeger- og fiskerforeningen. Til venstre dagens leder Bror Sundstrøm.
 
Hedret for årelang innsats
Thor Lunndal har vært sentral i Jeger- og fiskerforeningen i snart en mannsalder. Det har han fått medalje for.

Publisert: 20.feb.2016 13:36
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Det er 32 år siden Thor Lunndal ble medlem av Sør-Varanger Jeger- og Fiskerforening. I løpet av de årene har han gjort seg særdeles bemerket. Det kan ikke være mange som kan skilte med en like lang merittliste som ham.

Jegerkjendis

Nåværende leder Bror Sundstrøm forteller at Thor Lunndal var leder for lokalforeningen i hele 16 år, fram til 2011. Han har vært instruktør og drevet opplæring av andre gjennom 24 år.

Etter å ha startet fuglehundgruppa i 1984 var det Thor Lunndal som var med å etablere den i jegerkretser kjente «Gallokprøven» i 1987. To år seinere etablerte han Pasvikprøven. Han var prøveleder i begge i henholdsvis fem og tre år.

I mange av årene i foreningen har også Lunndal drevet aversjonsdressur. Det handler om å lære hundene å ikke jakte på det eieren ikke vil den skal jakte på, som sau for eksempel.

Lunndal tok utdanning i aversjonsdressur allerede i 1989 og administrerte og gjennomførte all slik dressur for Sør-Varanger Jeger- og Fiskerforening fra da og fram til 2013. Han var også fylkesinstruktør innen samme.

I tillegg til alt dette ble han også jegerprøveinstruktør i 2000 og i løpet av de neste fire årene gjennomførte han 28 jegerprøvekurs for lokallaget.

Så ble han da også utnevnt som æresmedlem i 2013.

Lang tjeneste

Tirsdag denne uka fikk han nok en medalje.

For fire år siden innførte Norges Jeger- og Fiskerforbund sin egen innsatsmedalje. Den gis til personer som enten har gjort en tidsbegrenset ekstraordinær innsats for organisasjonen, eller som har levert en langvarig frivillig innsats.

Dagens leder Bror Sundstrøm konkluderer med at Thor Lunndal har gjort en langvarig frivillig innsats på lokalt nivå innenfor flere av foreningens aktiviteter.

Medaljen og hederen ble overlevert under lokalforeningens årsmøte i Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no