8. des
HOVEDTRENER: Etter å ha vært assistenttrener for Tor Martin Hegrenes det siste året, blir Espen Bruer sannsynligvis Kirkenes IFs nye hovedtrener kommende sesong.
 
Hegrenes ut - Bruer inn
Espen Bruer blir med stor sannsynlighet ny hovedtrener for Kirkenes IF kommende sesong. Tor Martin Hegrenes gir seg etter en sesong.

Publisert: 25.nov.2013 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

Etter sesongslutt har det vært høyst usikkert hva som skjer med trenersituasjonen i KIF. Nå ser det altså ut til å bli assistenttrener Espen Bruer som tar over ansvaret, mens Hegrenes forsvinner ut døra på KIF-huset.

Forhandlinger

Sportslig ansvarlig i KIF fotball, Jan Tore Jørgensen, bekrefter at det den siste tiden har vært harde forhandlinger mellom KIF og Hegrenes.
– Dialogen mellom oss har vært bra og vi måtte presse han litt for å få et svar. Han sa han var usikker. Dermed måtte vi bare ta et valg, sier Jørgensen.
Han bekrefter at Espen Bruer er en høyaktuell kandidat.
– Det er ikke laget noen avtale med han ennå, men slik det ser ut nå så er det han som blir ny hovedtrener for oss kommende sesong. Alt dette rundt trenerkabalen vil vi ha klart i løpet av uka. Det er positive framganger rundt dette og alt dette vil bli klart i løpet av en ukes tid, sier Jørgensen.
Kaptein Eivind Braaten Blix visste ikke noe om dette mandag.
– Men blir dette løsningen, så vil det kunne bli en god løsning, sier Braaten Blix, som kan være en kandidat som KIFs assistenttrener kommende sesong.

Godt valg

Tor Martin Hegrenes oppholder ser for tiden i Tyskland, der han går tyskkurs, samtidig som han har ansvaret for ungdomsavdelingen til et tredjedivisjonslag.
– Dersom KIF går for Espen, så er dette et meget godt valg. Han er pedagogisk anlagt, har gode personlige egenskaper og er flink til å lede andre. Alt dette gjør han til en god trener. Samtidig er han KIF-gutt og lokal, så dette har alle forutsetninger for å bli bra for klubben, sier Hegrenes.
Han bekrefter at han er veldig usikker på hvor trenergjerningen fører han videre.
– KIF utfordret meg litt på dette med å ta et valg. Det valget kunne ikke jeg ta nå. Derfor ble det til at de måtte bestemme seg. Det har jeg stor forståelse for. Det er ingen misnøye eller uenighet. Jeg har kun positive ting å si om klubben, selv om det resultatmessig ble skuffende med en sjetteplass. Hva jeg skal gjøre nå, vet jeg ikke. Det er alltid et dilemma i denne bransjen hva du skal knytte deg til. Det føles godt å ikke ha satt klubben i en knipe, siden de har kommet opp med en såpass god løsning som de har nå, sier Hegrenes.
Han lover å dukke opp i Kirkenes med jevne mellomrom framover.

Del av trenerteamet

Espen Bruer ønsker ikke å bekrefte at han blir ny hovedtrener.
– Nei. Jeg ønsker ikke å si noe om dette før ting er klart, annet enn at jeg skal være en del av trenerteamet, sier han.
Når det gjelder spillersituasjonen, så sier Jørgensen at de har sendt henvendelser på flere, men at ingenting er avklart.
En spiller de kan miste er Anatolij Anisimenko, som har fått tilbud om å bli ny trener for Bjørnevatn IL.
– Ingenting er avklart om dette. Jeg skal ha møte med Anatolij mandag, sier Jørgensen om den saken.
Sportslig leder Audun Falle i Bjørnevatn IL bekrefter at de skal ha møte med Anisimenko om trenerspørsmålet tirsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no