7. des
SPENTE: Det er spent før avgjørelsen i finalen i UB-finalen.
 
Hektisk og spent foran UB-kåring
Magic Cup UB har hatt et par skikkelig travle dager på NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm. De følte de hadde vinnersjanse.

Publisert: 01.mai.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Når denne avisa har kommet til våre abonnenter, vet medlemmene i Kirkenes-ungdomsbedriften Magic Cup UB om de har vunnet noen priser i NM. Avisa måtte i trykk før vinnerne kunne kåres – men idet SVA snakket med Magic Cup-gjengen fredag morgen, trodde de på vinnersjansene sine.

– Etter det vi har hørt fra dommerne, føler vi at vi har gode sjanser. Vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger ennå, sa Magic Cup-sjef Runar Berg.

Fem timers salg

Idet SVA snakket med ham, var bedriftsmedlemmene i ferd med å forberede standen sin til fem timer med salg. I løpet av mesterskapets første dag på torsdag var det en liten salgstime, men da var Magic Cup stort sett opptatt med sitt panelintervju. Men på fredag håpet de å selge en hel del kopper.

– Både vanlige folk og dommere kommer innom standen. Planen vår er å være aggressive og huke folk inn, fortalte Berg.

Han syntes opplevelsen hadde vært artig så langt. Det var et lite stressmoment med at den økonomiansvarlige i bedriften ble syk, så de mistet ett av sine fem medlemmer til finalen.

– Men vi var flinke til å finne løsninger på scenepresentasjonen, tok kontroll og klarte å unngå spørsmålene som hun skulle håndtert, sier Berg.
Ungdommene fra Kirkenes hadde ikke hatt muligheten til å ta runden rundt for å se på konkurrentenes produkter ennå. Men det gledet de seg til.

Avvikles i sommer

Ungdomsbedriftene er bedrifter som er planlagt og drevet av elever på den videregående skolen. Bedriftene avvikles på slutten av skoleåret – om det ikke blir EM-plass.

– Det er i så fall i slutten av juli, og da må vi holde bedriften i gang til da, sa Berg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no