15. okt
 
Hele anlegget brant ned
Gapahuken med grillplass og brygge var et av de mest populære stedene å fiske i hele Pasvik.

Publisert: 17.jun.2016 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

- Det er veldig kjedelig. Jeg har ikke helt ord for å beskrive det, sier Aksel Emanuelsen, leder i Pasvikdalen jeger- og fiskerforening, som eier og har bygget opp anlegget på dugnad. Søndag skulle de arrangere Sommerfisk for unger der. Et veldig populært arrangement.

Bålplass

- Vi må utsette Sommerfisk-arrangementet, det går ikke an å ha noe der nå. Alt er borte, brent ned. Vi får se om vi kan arrangere det senere i sommer, men det blir neppe før slutten av juli, kanskje i august, sier han.

- Det har vært folk der hver eneste dag i vår, det er et veldig populært anlegg. Det var folk der i går kveld også, men jeg vet ikke om det har vært folk der senere i natt. Jeg skal ikke spekulere i hva som har skjedd, det må vi jo finne ut av, men det er jo en bålplass i gapahuken, og det var veldig mye vind i går kveld. Vi er alltid veldig nøye med å slokke etter oss, bærer litervis med vann på glørne og rører i det for å være sikker på at det ikke er noe igjen som kan ligge å ulme, sier han.

Brannfare

Varabrannsjef Oddleif Wara forteller at meldingen om brann kom like etter midnatt. Da de kom til stedet måtte de låne en båt for å frakte tungt utstyr over vannet. De klarte å slokke brannen, men gapahuken og brygga stod ikke til å redde. De hindret at brannen spredte seg videre.

- Dette er jo tragisk for jeger- og fiskerforeningen, det var jo juvelen deres som brant opp, sier Wara.

- Det er veldig tørt i marka og skogen nå, det skal ingenting til før det tar fyr. Det er generelt bålforbud nå, og vi vil be folk være veldig forsiktig og tenke seg om flere ganger før de tenner bål, sier Wara.

Bygge opp

- Når vi nå har fått tenkt oss om litt, må vi undersøke hvordan anlegget er forsikret og hva vi skal gjøre videre, sier Aksel Emanuelsen.

- Jeg vil tro at med dugnadstimene som har gått med er det snakk om en verdi på et par hundre tusen kroner. Vi må finne en løsning for å bygge dette opp igjen, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no