22. okt
RESERVE: Forsvarets Bell-helikopter på oppdrag i Kirkenes. Helikopterne er hyrt inn for å hjelpe med luftambulanse-problemene, og dette helikopteret er stasjonert på Høybuktmoen.
Arkivfoto: Håvard Mækelæ
 
Helse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly
Helse Nord vil ha Forsvarets Bell-helikopter i beredskap i Kirkenes til 2. august. Opprinnelig skulle helikopteret være stasjonert der til 19. juli

NTB
Publisert: 17.jul.2019 10:28
Oppdatert: 17.jul.2019 10:28

Det melder  NRK.

Anmodningen om den forlengede bistanden kommer fram i en situasjonsrapport fra Helse Nord, ifølge Nordlys.

I utgangspunktet var helikopteret innleid til 12. juli, men torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker.

Selskapet Babcock overtok ambulanseflytjenesten i Norge 1. juli, men de to første ukene i juli innebærer pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten ved hvert vaktbytte.

Treningen av besetningen har imidlertid tatt lenger tid enn ventet, og Luftambulansetjenesten måtte dermed sette i verk flere tiltak for å holde beredskapen oppe mens besetningen på ambulanseflyene i nord gjennomfører treningen.

Det er ikke kommet anmodninger fra Helse Nord om de andre fartøyene på beredskapsbasen i Kirkenes. I tillegg til jetflyene og forsvarshelikopteret har Babcock leid inn et reservefly, et jetfly og et propellfly med svensk mannskap.

Babcock vant i 2017 anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten over selskapet Lufttransport, som har drevet tjenesten i 25 år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no