15. nov
HJELP: Nyvalgt styreleder i Barentssekretariatet Stig Olsen, henter hjelp utenfra. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Henter inn redaktør for å se på BarentsObserver
Styret i Barentssekretariatet henter inn redaktør Thor Woie for å se på hva som kan gjøres med nettstedet.

Publisert: 27.jun.2015 14:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Det ble vedtatt på et styremøte i Barentssekretariatet onsdag.

Alternativer

De ansatte selv har det siste halve året kommet fram med flere alternativer for hvordan nettstedet kan driftes fremover.

- For eksempel er det foreslått å drive nettstedet som en uavhengig stiftelse, forteller arbeidende styreleder i Barentssekretariatet, Stig Olsen. Han mener forslagene som er kommet fra de ansatte spriker såpass at styret har sett seg nødt til å hente inn ekstern hjelp. De har valgt Thor Woie for å gjøre en utredning. Han er kjent blant annet som tidligere redaktør i Romerikets Blad, SKUP og Nordlands Framtid.

- Han er vel den beste man kan tenke seg til jobben, sier Olsen.

Saken om Barents Observer skal opp som egen sak på et styremøte til høsten.

- Vi vil gå i gang med dette arbeidet relativt raskt, opplyser Olsen.

Bråk

Det har blåst mye rundt Barentssekretariatet og nettstedet Barents Observer den siste. De ansatte i nettavisa ønsker å kunne bli redigert etter Redaktørplakaten. Det var i mai at saken oppstod da nettstedet fikk resolutt nei fra eierne til å være tilknyttet denne. Uten redaktørplakaten i ryggen er det ikke mulig for de ansatte å få pressevisum til Russland, - som er nettstedets viktigste dekningsområde. De uryddige forholdene rundt nettstedte gjorda at redaktør Thomas Nilsen ikke fikk rapportere fra Atomsikkerhetskommisjonens befaring i Andrejevbukta tidligere denne måneden. BarentsObserver eies av Barentssekretariatet, som igjen eies av et representantskap med representanter fra de tre nordnorske fylkeskommunene og finansieres av UD. Også hos eieren Barentssekretariatet er det gnisninger for tiden. Dette oppstod etter at alle, - untatt to ansatte, skrev under et mistillitsbrev mot generalsekretær Pia Svensgaard, som ble ansatt i november i fjor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no