9. des
HOTELLDIREKTØR: Rune Nordhus forlater familiebedriften Sollia til fordel for stillingen som hotelldirektør ved Thon-hotellet i Kirkenes. Han vil fortsatt ha tid til Engels og de andre 38 hundene han har.
 
Her er den nye Thon-direktøren
Han fyller 37 år om to uker, Rune Nordhus. Like etter tar han over som ny direktør ved Thon-hotellet i Kirkenes.

Publisert: 11.nov.2013 15:33
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Ifølge han selv blir dette hans første ordentlige jobb. At han de siste ti årene har jobbet full tid og vel så det ved familiebedriften på Sollia har vært mer livsstil enn jobb.

Noe annet

Det var lysta til å prøve noe annet som gjorde at han bestemte seg for å ta spranget. Han forlater et Sollia der han ikke har hatt noen tittel.
– Altmuligmann er vel det nærmeste man kommer en tittel. Jeg har gjort det meste, snekret, laget mat og vært med på driften av stedet. Det føles godt å ha begynt på scratch og ha ført Sollia ut i den store verden. Nå er det et nytt kapittel som skal skrives, sier Rune.
– Hva sier pappa Eivind over at du nå slutter?
– Han er nok todelt. Pappaen er veldig stolt, mens Sollia-sjefen er litt mer urolig. Det må søkes etter nye folk, både guide og ny salgssjef. Vi har aldri hatt titler på Sollia, men det går flere stillinger inn i min stilling.
– Hva har du lært?
– At man i denne bransjen ikke kan stå med lua i hånden. Jeg har fått en solid base og en bred erfaring i og med at jeg har fått være med på utviklingen av stedet.
Rune legger ikke skjul på at han selv er stolt over å ta over som direktør ved Thon.
– Det er jo fryktelig spennende da. Karrieremessig så er det et perfekt valg. Thon er blant navene i reiselivet og er sammen med Kirkenes næringshage godt i gang med reisemålsutviklingsprosjektet sitt. Å være med å utvikle dette gleder jeg meg veldig til.

Oppfordring

Rune ble oppfordret til å legge inn en søknad da sittende direktør, Thomas Hjellestad, nå slutter og flytter sørover.
– Etter å ha gjort unna det første intervjuet, så ble dette bare mer og mer naturlig for meg.
Etter å ha jobbet nærmest døgnkontinuerlig de siste ti årene, forventer han ingen ni-til-fire-jobb på Thon-hotellet heller.
– Og så er det ikke min stil å sitte på et kontor og bli der. Jeg må ut. Thon er på rett vei og det er alltid noe å ta tak i. Thon står bak mange spennende prosjekter i reiselivet i regionen og jeg har veldig lyst til å være med å videreføre dette.
– Hva kan du bidra med?
– Jeg regner jo med at det er min erfaring som gjorde at jeg fikk jobben. Og så har jeg kjempe lokalkunnskap. Bare folk hører navnet Rune fra Sollia, så vet alle hvem jeg er.

Samarbeid

Nordhus er også opptatt av samarbeid i reiselivsbransjen. Han har registrert at Turisthotellet vil holde stengt kommende sommerhalvår.
– Hotell og fritidsmarkedet er et spennende marked som opplever svingninger. Samme er hurtigrutemarkedet som kan vise til gode kvartalstall etter en vanskelig periode. Jeg håper at Rica ikke selger Turisthotellet, men forstår at hotellkjeden må ta økonomiske hensyn. En av de første jeg fikk lykkeønskning fra var den lokale Rica-sjefen. Det er nødvendig at vi som holder på i denne bransjen står sammen. Det er mot aktørene i Tromsø og Oslo vi må stå sammen i kurs- og konferansesammenheng. Forøvrig konkurrerer vi mot hele verden.
– Hva med Russland?
– Som arbeider ved Sollia kjenner jeg godt til dette markedet, som er spennende. Shopping- og businessturismen er bra og noe som vil komme mer og mer. Det er fint at Radius Kirkenes investerer, noe som må til. Det investeres i oljeterminal, noe som vil gi ringvirkninger mot vår bransje. Pila peker oppover.

Ingen drøm

– Er det en drøm at du nå blir hotelldirektør?
– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg er sulten, ambisiøs og serviceminded og liker å se resultater av det som skapes i reiselivet. Jeg er opptatt av mine medmennesker og gjestene og skal overhodet ikke gjemme meg bak pcene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no