6. des
ILLA OG ROSA: Disse blomsterpottene med lilla blomster i tilhører blomsterveien fra hurtigruta. Margrethe Alnes, Gry Must, Bente Fiskerstrand og mange andre hjalp med det denne uka.
 
Her kommer blomsterveien
Frivillige fra Haganes Vel legger et strøk lilla på Kirkenes.

Publisert: 07.jun.2014 16:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Nå står blomsterveien fra hurtigrutekaia til sentrum ferdig, om alt har gått som det skulle. Fra mandag til torsdag jobbet Haganes Vel med å sette ut lilla blomster i rosa og lilla potter langs hele strekningen, i tillegg til at det ble malt en lilla sti over parkeringsplassen mellom Rema og Byggmakker.

Alt for å guide hurtigruteturister fra kaia og inn til sentrum, opp langs Haganesveien.

Planert vei

Kommunen har laget en planert gåvei mellom Bring-bygget og den ovennevnte parkeringsplassen, som lovet. Den gjør veien mye mer behagelig for hurtigruteturistene - og den er velbrukt også av andre folk.

- Jeg ser folk der hver dag. Den veien var absolutt på sin plass, mener en fornøyd Bente Fiskerstrand. Veien er faktisk litt for populær: Det har vært noen biler over den også.

- Vi har vært nødt til å sette blomsterpottene tett sammen, for at folk ikke skal kjøre der, sier Fiskerstrand, som vurderer noen større steiner i hver ende av gåveien.

Masse hjelp

Velforeningen har fått mye hjelp til veien, som har blitt laget på dugnads vis. Kronerullingen har fått inn mye penger. Brannvesenet har også hjulpet til med vanning av plantene, og noen blomsterpotter er blitt donert. Hagelaget stilte opp med plantehjelp.

Veien er litt lengre enn planlagt. Siden den nye turistinformasjonen skal komme på Thon hotell, besluttet velforeningen å utvide veien slik at den gikk helt ned dit.

Blomsterveien skal stå til snøen kommer. Så tenker velforeningen å lagre blomsterpottene til neste vårsesong, for så å sette dem ut igjen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no