14. okt
VARMT: Nyrud politistasjon på onsdag. Da var det 22 grader i skyggen.
 
Her var det flest sommerdager
Middeltemperaturen for mai har til nå vært 3,7 grader varmere enn normalen i Kirkenes. Og på Nyrud har man hatt seks sommerdager, noe som er bestenotering for Troms og Finnmark.

Publisert: 29.mai.2013 15:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

– Her i Tromsø ser det ut til å gå mot rekord i antall soltimer, vi mangler 30 timer og har tre dager igjen, så vi håper på rekord. I Kirkenes måler vi dessverre ikke soltimer, men det har vært mye bra vær i mai, forteller en blid værstatistiker ved Meteorologisk institutt, Stein Øines.

Best

I Pasvik er det normalt litt varmere enn i Kirkenes. På Svanvik har middeltemperaturen vært 7,2 grader, som er 2,7 over normalen, og på Nyrud hele 7,7 grader.
– På Nyrud har vi ikke noen normal fordi målingene er så nye, men der har de hatt seks sommerdager i mai, og det er mest i hele landsdelen. Vi må helt ned til sør i Nordland for å finne noe bedre, sier Øines.
Han forteller også at nedbørmengdene normalt er små og har ligget rundt normalen, litt under i Pasvik, med unntak av Skogfoss som har hatt litt over, men tallene er veldig små.
– Ja, det har vært forholdsvis varmt her oppe. I dag er det 22 grader, men vi har målt hele 27 grader i skyggen, sier Einar Ingilæ på politistasjonen på Nyrud.

Varmere

Øines kan ikke si noe om rekorder i Sør-Varanger ennå, men at middeltemperaturen for mai er høyere enn normalen, det er helt sikkert.
Den høyeste temperaturen som er offisielt målt hittil i mai er 21,4 grader. Den ble målt 7. mai. Den laveste var minus 1,7 grader 3. mai. Kirkenes har hatt en middeltemperatur på 6,7 grader så langt, noe som er 3,7 grader varmere enn normalt.
– Og Kirkenes lufthavn har hatt fire sommerdager i mai, det vil si dager hvor temperaturen er 20 grader eller høyere, forteller Øines.

Fortsetter

Været framover skal bli stigende på torsdag og omtrent samme på fredag. Fredag mener Meteorologisk institutt i Tromsø at Vardø skal få 15 grader, så da blir det sannsynligvis enda varmere lengere inne i fjorden. Det hjelper selvsagt på at det er lite vind, og den som kommer er fralandsvind, for Sør-Varangers del.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no