12. des
ILLUSTRERT: Slik vil "Frodes Grense"-verket se ut utenfor Utenriksdepartementet.
Illustrasjon: Traavik.info
 
Her vil "Frodes Grense" stå i Oslo
– Det store med å være kunstner i Norge, er at vi kan bruke den økonomiske støtten fra ett departement, nemlig Kulturdepartementet, til å irritere et annet, nemlig Utenriksdepartementet, sa kunstner Morten Traavik på pressekonferanse i Oslo.

Publisert: 24.apr.2018 14:30
Oppdatert: 24.apr.2018 14:30

I helga ble grensestolpene i kunstverket "Frodes Grense" sendt med bil sørover til Oslo, for å settes opp på et sted som ble holdt noenlunde hemmelig.

Mandag gikk kunstner Morten Traavik ut med lokasjonen: Grensestolpene havner på 7. Juni-plassen foran Utenriksdepartementet i løpet av denne uka.

Pressekonferanse

– Dette er naturligvis aktivisme og kunst. Jeg tar ikke stilling til om Frode Berg er skyldig eller ikke, men vil bare minne om hans situasjon og det kjølige klimaet mellom Norge og Russland i øyeblikket, sa Traavik på en internasjonal kommunikasjonskonferanse i Oslo mandag, ifølge NRK.

Det var deltakerne på World PR Forum i Oslo som fikk nyheten. Traavik planlegger å sette stolpene slik at de ansatte i UD må passere dem på vei til og fra arbeidsplassen.

Bearbeidet kunstverk

"Frodes Grense" er en bearbeidet versjon av kunstverket "Borderline", som ble satt opp for første gang i 2011. Bilder av Frode Berg, som er spionsiktet og fengslet i Russland, ble hamret fast til grensestolpene i forbindelse med årets Barents Spektakel-festival.

Traavik er en gjenganger på Barents Spektakel-festivalen i Kirkenes. Han var blant annet med på å sette opp "Århundrets Rettssak"-stykket på 2017-utgaven av festivalen. Nasjonalt er han mer kjent for å ha hatt kultur- og kunstprosjekter i Nord-Korea.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no