21. okt
GRUPPELEDER: Jo Inge Hesjevik i Høyre. Foto: Høyre
 
Hesjevik: - Folkeavstemningen kan være skadelig
Gruppeleder for Høyre på Fylkestinget, Jo Inge Hesjevik, er på ja-siden.

Publisert: 09.mai.2018 12:48
Oppdatert: 09.mai.2018 12:50

Han mener meningsmålingen om hvorvidt folk i Finnmark ønsker å slå seg sammen med Troms, kan gjøre mer skade enn gagn for det fremtidige samarbeidet mellom Troms og Finnmark.

– Saken er jo avgjort. Tanken er vel å få mer goodwill og flere arbeidsplasser til Finnmark ved å vise at man er mot sammenslåingen, men jeg tror at man i aller beste fall unngår at samarbeidet blir dårligere, sier Hesjevik.

– Ser vi på ve og vel til hele Nord-Norge, eller tenker vi da bare på oss selv? Vi må bidra til en felles løsning. Jeg kommer til å sitte med politikere fra Troms i nemnda, og fortelle dem om at når vi plasserer oppgaver til Finnmark, så tenker vi på hele regionen, sier han.

– Nå bruker vi millioner, og kommer med argumenter om at Troms ikke vil ta hensyn til Finnmark. Det bidrar til å støte bort Troms, og gir signal om at Finnmark er lite villig til å se på helheten, mener han.

Hesjevik sier han har begynt å legge frem behovene i Finnmark til politikerne i Troms, heller enn å forhandle.

– Jeg oppfatter at de – både i Høyre og Ap i Troms – leter etter løsninger for Finnmark.

Den politiske ledelsen blir i Tromsø i det nye fylket, men de vil reise rundt for å ha møter. Vadsø får også en god del av administrasjonen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no