25. aug
Norges lover. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 
Historisk dom for samehets blir stående
Mannen som i lagmannsretten ble dømt for hatefulle ytringer mot samer på nettet, anker ikke til Høyesterett. Den historiske dommen blir dermed stående.

NTB
Publisert: 12.jun.2019 13:03
Oppdatert: 12.jun.2019 13:04

Mannen som i lagmannsretten ble dømt for hatefulle ytringer mot samer på nettet, anker ikke til Høyesterett. Den historiske dommen blir dermed stående.

Mannens forsvarer, advokat Tor Haug, sa til Saltenposten at det trolig ville blitt vanskelig å få saken inn for Høyesterett, og de har derfor besluttet å ikke anke dommen.

Mannen som er i 50-årene er funnet skyldig i å ha kommet med en rekke hetsende og hatefulle ytringer mot samer i et innlegg på Facebook-sidene til Avisa Nordland i fjor sommer.

I retten uttalte aktor Gaute Bendos Rydmark at det ikke har forekommet en lignende sak i Norge tidligere, blant annet fordi saken ikke retter seg mot en spesiell person, men mot en hel folkegruppe, ifølge Avisa Nordland.

I Hålogaland lagmannsrett ble mannen dømt til 18 dagers fengsel og til å betale en bot på 15.000 kroner. Dette samsvarer med dommen fra Salten tingrett i februar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no