16. nov
GAVE: Trude Sildnes, klinikksjef Rita Jørgensen, investor Trond Mohn og Torbjørn Aas, direktør ved Finnmarkssykehuset, er svært glade for å få hjerte-CT til Kirkenes. (Foto: Per-Christian Johansen, UNN)
 
Hjerte-CT til Kirkenes sykehus
- Milliongaven gir et løft til hjertemiljøet ved Kirkenes sykehus, og får stor betydning for pasientbehandlingen i Finnmark, sier direktør Torbjørn Aas.

Publisert: 27.feb.2015 16:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Gjennom flere år har investor Trond Mohn gitt over 200 millioner kroner til forskning og medisinsk utstyr til UNN i Tromsø. I 2012 var en hjerte-CT på plass på UNN. Nå gir han en til Kirkenes sykehus.

Mange pasienter

Direktør Torbjørn Aas er svært lykkelig etter møte med Mohn.

- Vi har fått utrykt vår takknemlighet overfor denne sjenerøsiteten. Dette vil gi oss en fantastisk mulighet til å ta tilbake en stor pasientgruppe, i tillegg til at vi kan bygge opp ytterligere radiologikompetanse i Finnmarkssykehuset. Dette går rett inn i filosofien om å bli førstevalget, sier Aas i en pressemelding fra Finnmarkssykehuset.

Kommer hjem

Aas sier at det er ønskelig å ta i bruk utstyret så snart som mulig, men at det avhenger av anskaffelsesprosesssen.

Gaven til sykehuset og pasientene i Finnmark henger sammen med at Trude Sildnes fra Kirkenes, som i dag er radiolog ved UNN, flytter tilbake til Kirkenes. Hun var vikar på Kirkenes sykehus i 2014, og bestemte seg etter dette for at hun ville flytte tilbake til Finnmark.

- Vi har gledet oss veldig til å kunne offentlig gjøre denne nyheten. Nå får også finnmarkinger oppleve hvor sjenerøs og for et flott menneske Trond Mohn er, sier Sildnes.

Avansert maskin

CT-maskinen skal være av det ypperste i internasjonal målestokk.

- Dette er en veldig avansert CT-maskin. Det er ikke bare for hjerte og hjertekar, men alle typer undersøkelser. Vi kan bruke den i forbindelse med kreft, pasienter som har vært i store ulykker, barn og voksne med alle typer problemstillinger. Dette er en utrolig gave til alle Finnmarkspasientene og hele fagmiljøet i Finnmark, sier Sildnes.

Hun ansettes i Finnmarkssykehuset fra 13. april, men må avrunde i Tromsø, og begynner 29. juni.

Fagmiljø

- I denne perioden har jeg en fordypningsperiode innen MR, da jeg har jobbet mest med hjertesaker de tre siste årene. Jeg gleder meg. Jeg er glad for å kunne vende hjem med kompetanse som er etterspurt i Finnmarkssykehuset. Det er et veldig sterkt fagmiljø i Kirkenes, der jeg kan dele min erfaring fra hjerte på UNN, sier Sildnes.

Snittbilder

Dette er CT: Ved hjelp av vanlige røntgenstråler får en skarpe og tydelige 3D-bilder av svulster og indre organer. CT er forkortelse for computertomografi og er en røntgenundersøkelse der det tas snittbilder av de delene av kroppen din som skal undersøkes. CT er veldig godt egnet til å få frem eventuelle forandringer på lunger, hjerne, indre organer, blodårer og hjerte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no