11. des
KONSERT: Levi Henriksen fortalte varmt og humoristisk om sin reise fra barndom til rockemusiker.
 
Hjertevarmt og humoristisk om det beste bandet i himmelen
Forfatter og musiker Levi Henriksen inviterte publikum med på en reise fra barndom til rockemusiker, backet av sitt band Babylon Badlands.

Publisert: 22.nov.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Levi Henriksen vokste opp i en pinsevennfamilie, og har sagt i intervju at selv om han ikke er aktiv pinsevenn lenger, er hans tro like sterk. Han liker å henvende seg til «sjefen» direkte og ikke via mellommenn.

God forteller

Likevel er det helt åpenbart at oppveksten har formet hans forfatterskap, og når han har forestilling om sin vei fra lite pinsebarn til voksen rockemusiker og forfatter, får man et veldig humoristisk innblikk i noen av sidene ved pinsemenigheten. Det er slett ikke bare lovord som kommer, men selv de mest kritiske stikk formidles med stor varme og humor. Og selv om han nok har sett og lært hvordan det skal gjøres, er han ingen predikant. Han er en forteller, og en veldig god forteller.

Ønskekonserten

Han fortalte om sin eldre bror, som ble tatt av rockedjevelen, og introduserte han for The Animals i et hjem renset for alt som kunne minne om rockemusikk, noe som førte til at han selv måtte bli musiker. Det var så mange som spilte gitar i Kongsvinger at den unge Levi ble bassist, og som forbilde valgte han seg Phil Lynnot.

Han fortalte om timer foran ønskekonserten på radioen med kassettspilleren klar fordi det kanskje var en åndsfrende et sted som hadde ønsket seg noe rockemusikk på slutten av programmet som han kunne ta opp.

Bobla

Han forteller om folkevogna han fikk av sin far, som etterhvert lukta både eksos, bensin og testosteron, og som etter å ha fått montert kassettspiller, ble hans fristed og bolig, og der han lærte at å reise ikke handlet om å flytte seg fra et sted til et annet.

Han forteller om da han måtte skrive et dikt for å vinne jenta fra en rival, som også svarte med å skrive henne et dikt.

- Vi ble kjærester, og hadde jeg ikke fått den belønningen som 18 år gammel poet, hadde jeg nok ikke stått her foran dere i dag, forteller Henriksen.

Spesiell gjest

Men det var musikk også, straight, fin, melodiøs rockemusikk av et veldig solid og stødig band som aldri tok oppmerksomheten bort fra tekstene. Bandet heter Babylon Badlands, oppkalt av romanen fra 2006, der tre kamerater reiser fra gamlelandet og krysser Amerika i en gammel pickup. Og en av låtene ble dedikert til en spesiell gjest i salen.

- Jeg vil dedikere den neste låta til en ny venn. Jeg var på videregående skole på fredag og hadde opplesning. En elev kom til meg etterpå og sa han hadde lest hele Et hus av hender og han syntes det var nydelig, men måtte slite veldig for å klare å komme gjennom den. Gutten heter Asson Alali, er fra Syria og har bodd i Norge i drøyt ett år. Og det fikk meg til å tenke at av og til er det man gjør faktisk ganske viktig. Det er en av de fineste tilbakemeldingene jeg fått som forfatter, sa Henriksen og spilte Jackie Leven sier det snart vil snø.

Rakk finalen

Levi Henriksen er, som de fleste sikkert har fått med seg, en av Kongsvingers største fotballfans, så det å komme seg til cupfinalen på Ullevål på søndag når man spiller konsert i Kirkenes lørdag kveld var en utfordring som bare måtte løses. Helikopter til Alta ble vurdert, men lavt skydekke gjorde at Henriksen fikk sjåfør på natta, rett etter konserten. Dermed rakk han flyet og kom seg til Oslo. Stig Inge Bjørnebye og Rosenborg hadde sørget for sjåfør og bil fra Gardermoen og KIL-patrioten kom bare fem minutter for seint til første omgang.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no