9. des
I RUTE: Komiteen er i rute med årets Kirkenesdagene-program, og håper på fint vær under folkefesten. Fra venstre: Kristine Balsvik Ramberg, Torild Sesseng og Steffen Mong.
 
Holder på tradisjonene
Sør-Varanger skal igjen samles i byen, om drøye to uker er festen i gang. Noe er nytt i årets Kirkenesdagene-program. Men det kjente og kjære er tatt vare på.

Publisert: 11.jul.2014 13:58
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Rasling fra fontenen, og lukten av grillkull. Lyset som treffer russisk krystall. Ekkoet fra stemmen i en mikrofon på scenen, og bassen fra et band som spiller lenger bort. I et folkehav på torget møtes to gamle kjente. Det er tomt i husene, og fullt i gatene; lakris i bodene, og softis på et kinn. Og en liten hånd mister en gassballong.

Kanskje husker du Kirkenesdagene nettopp slik. Og også i år skal det være tradisjonelt.

– Det er det lokale som skal stå i fokus, forteller Torild Sesseng.

Hun og resten av Kirkenesdagenekomiteen planlegger nå årets program for fullt.

Glade mennesker

Tradisjonene skal bevares; det vil bli frokost i gågata, kirkekonsert, vintog gjennom byen, grilling utenfor Joker, liv og røre på Amfi senter og utdeling av priser på torgscenen – blant annet.

– Dette blir veldig gøy. Folk er glade under Kirkenesdagene, sier Kristine Balsvik Ramberg.

Kirkenesdagene 2014 åpner, også i år, med kirkekonsert på torsdagen. Anita Skorgan er årets artist, og komiteen forventer en kirke fylt av folk.

– Kirkenesdagene er et stort arrangement, som skal trekke masse folk. Og dette er en perfekt anledning for Kirkenes og Sør-Varanger å vise til kommunen og hjemvendte at det er masse liv i byen, sier Sesseng.

Nytt i år

Noe er nytt: til de smås store glede – For i år har flere penger gått til barneforestillingen. Resultatet er en større produksjon.

«Tornerose sett gjennom froskens øyne» vises fredag 1. august på Thon Hotel. Stykket har blitt spilt i ti år, av Trondheims «Teater Fusentast».

– Vi håper det blir fullt hus, sier Steffen Mong.

For de voksne, vil også vintoget bli annerledes. I år vil det bli større fokus på vinen.

– Folk i alle aldersgrupper over 18 år pleier å delta, og mange har vært med på dette år etter år. Den eldste deltakeren vi har hatt i vintoget, var nok 80 år, forteller Mong.

Sjekk hjemmeside

På Galleri ArtikA vil det være en føråpning 30. juli, og under Kirkenesdagene stiller både lokale og utflyttede kunstnere ut sine verk.
I Brunostparken skal Basen, Ungdomsrådet og Kirkenes Paintballklubb arrangere paintball. Det vil også bli skumparty og EM i vanncross. Befolkningen kan se og høre en teaser til de innhentede artistene på torgscenen, med opptredener fra lokale.
Og jagerfly skal fly over byen.

Dette er ikke alt som skal skje:

– Programmet vil bli lagt ut fortløpende på Kirkenesdagenes hjemmesider, forteller Ramberg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no